ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2134 / 2135 / 2136 >

Veel vragen voor HTM

dinsdag 20 september 2011

Een volle zaal begroette HTM-bedrijfsleider John van Rijn gistermiddag en Dienstencentrum Seghwaert aan de Petuniatuin. Samen met bewoonster Henny van Boven legde Van Rijn uit hoe ouderen veiliger met Randstadrail kunnen reizen. 'Het draait allemaal om goede voorlichting.'

De informatiemiddag werd gehouden op de tips die mevrouw Van Boven uit Zoetermeer van HTM kreeg, te delen met anderen. Van Boven werd door de vervoermaatschappij uitgenodigd om zelf een kijkje te nemen bij Randstadrail, nadat zij een klachtenbrief had verstuurd over het bruuske remmen van optrekken van de voertuigen. "ik heb die dag veel opgestoken," vertelt Van Boven. "Al die informatie wilde ik delen met de mensen die echt wat aan hebben."
Van Boven stapte naar HTM met de vraag of ze mee wilden werken aan de informatiemiddag. John van Rijn, die Van Boven eerder begeleidde bij haar klacht, stemde toe en sprak gistermiddag voor een veertigtal ouderen in het dienstencentrum. Dat er behoefte is aan deze informatie, bleek wel uit het grote aantal vragen. Toen hij uitlegde dat ouderen bijvoorbeeld het beste kunnen wachten hij het blauwe bordje aan de zijkant van het perron ('Hier moet de chauffeur stoppen') klonk er een verbaasd geroezemoes boven de koffiekopjes uit.
Mevrouw Heutinga-Frederiks (83) brak een rib en haar arm door een val in de Randstadrail en reist helemaal niet meer met het openbaar vervoer. "Dat gaat ook niet gebeuren, hoor," vertelde ze. "Maar met deze informatie was mij veel ellende bespaard gebleven."
De opkomst verbaasde ook Odette Haasnoot, beheerster van het dienstencentrum. "Er zijn ook mensen uit de hele regio, ook vanuit andere verzorgingshuizen. Misschien moeten we maar overwegen om jaarlijks een infodag te organiseren."
Ook John van Rijn zag hier wel wat in. "Het is onvoorstelbaar belangrijk dat mensen weten waar ze terecht kunnen met hun klachten. Dan pas krijgen ze het idee dat er ook wat mee gebeurt. We gaan hier zeker verder mee aan de slag."
Eén dame deden ze er gistermiddag in ieder geval geen plezier mee. Wandelend naar de uitgang gaf ze prijs alles op scootmobiel te doen. "Ik heb die Randstadrail niet nodig. Ik rijd de hele Randstad door op dit ding en er komt geen OV-chipkaart aan te pas."


Bericht geplaatst op dinsdag 13 december 2011
letdz
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen | Persoonlijke ongevallen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |