ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2139 / 2140 / 2141 >

Een vergeten groep bij RandstadRail

donderdag 8 maart 2007

RandstadRail wordt van alle kanten belicht, maar zo'n 3000 mensen met een functiestoornis, vragen zich ook af: "Kunnen wij straks ook mee?"

"Omdat er van alles is misgegaan bij de ontwikkeling van RandstadRail, leeft er bij deze Zoetermeerders een groot gevoel van onzekerheid en angst", aldus Henk van Koperen uit Zoetermeer.
"Terecht, als je afhankelijk bent van dit vervoer. We wilden er meer over weten en hebben de HTM toen telefonisch benaderd."

Rolstoelen
Uit de verkregen informatie kwam duidelijk naar voren dat er proefritten zijn geweest met passagiers in rolstoelen en andere hulpmiddelen.
Een HTM'er die zelf in een elektrische rolstoel zit, was daarbij aanwezig.

Scootmobils
Op de vraag of er ook scootmobils mee kunnen rijden, werd geantwoord dat dat geen probleem is. "Daar er door anderen steeds wordt beweerd dat een scootmobil niet in de RandstadRail mee kan, heb ik mijn oor te luisteren gelegd bij mensen die een goed inzicht hebben in deze problematiek", vervolgt Van Koperen. "Hun antwoord was duidelijk dat het niet verantwoord is. Ik krijg als ervaringsdeskundige dan ook het gevoel dat de HTM-informatie de twijfel binnen de doelgroep niet erg weg neemt."
"Die groep bestaat niet alleen uit roelstoelgebruikers. Denk bijvoorbeeld ook aan blinde mensen."

Uitgebreide proefrit
Om een duidelijk beeld van de werkelijke situatie te krijgen is het nodig om met een brede delegatie van de doelgroep een uitgebreide proefrit te maken, meent Van Koperen. "Ik verwacht daarom een uitnodiging van de HTM. Dan kunnen de echte deskundigen met praktijkervaring aan het woord komen."


Bericht geplaatst op maandag 19 december 2011
Bron: Postiljon/Zoetermeer Dichtbij van donderdag 8 maart 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |