ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2142 / 2143 / 2144 >

Randstadrail populair, vooral 'Rotterdamse' lijn trekt veel reizigers

maandag 14 november 2011

Het aantal mensen dar gebruikmaakt van de Randstadraillijn tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal is afgelopen jaar gegroeid van 18.000 reizigers naar 23.000 reizigers. De altijd al drukkere 'Zoetermeerse' lijnen 3 en 4 vertonen een lichte passagiersstijging.
Opvallend is dat Randstadrail ook steeds vaker (+33 procent) in het weekend wordt gebruikt voor uitstapjes naar Rotterdam of Den Haag. De toename wordt mede veroorzaakt door de hogere frequentie van Randstadraillijn E -die onder meer stopt in Voorburg, Nootdorp en Pijnacker- sinds augustus dit jaar. De metro's rijden nu om de tien minuten. Daarvoor was dat vier keer per uur.
Het Rotterdamse bedrijf RET, dat samen met de HTM Randstadrail exploiteert, verwacht dat het aantal reizigers vanaf volgende maand nog verder toeneemt naar 28.000 reizigers per dag. De door RET-personeel gereden E-lijn wordt dan doorgetrokken naar station Slinge op Rotterdam Zuid. Reizigers uit Den Haag Leidschenveen of Lansingerland hoeven dan niet meer op Centraal over te stappen om in het winkelhart van de havenstad te komen. Na de doortrekking wordt ook station Beurs ('de Koopgoot') aangedaan.

Station Bleizo
Ook bij de HTM klinken tevreden geluiden over Randstadrail. "De lijnen 3 en 4, de tramverbindingen die wij rijden, zijn eigenlijk als sinds de start in 2006 succesnummers. Op een doordeweekse dag haalt lijn 3 nu zo'n 55.000 reizigers en de lijn 4 circa 45.000 reizigers. Dat is een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar," zegt HTM-woordvoerder Harald Hameleers.
Waarover wellicht wčl wordt gesomberd bij het Haagse openbaar vervoerbedrijf is het project 'station Bleizo'. Dit nieuw te bouwen OV-knooppunt langs de A12 tussen Zoetermeer en Bleiswijk zou onder meer een halte van de dan verlengde Randstadrail 4 moeten worden. Hameleers: "Door de bezuinigingsdrift brandt het kaarsje hiervoor niet opvallend sterk. Aanvankelijk was het doel om in 2014 Bleizo gereed te hebben. Ons streven is nu 2015."


Bericht geplaatst op maandag 19 december 2011
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van maandag 14 november 2011
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |