ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2173 / 2174 / 2175 >

HTM-personeel 'hoogst teleurgesteld'

zaterdag 2 december 2006

De bestuurders van RandstadRail-voertuigen zijn 'hoogst teleurgesteld' over het tijdelijke rijverbod tussen Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer. Ze zijn enthousiast over het materieel én de laatste tijd deden zich ook steeds minder storingen voor met het railsysteem.
Henk Pronk, de HTM'er die optreedt als de bedrijfscontactman van FNV Bondgenoten, zegt dit over de sfeer bij de Haagse vervoersmaatschappij. Dit mag, net als het Rotterdamse collegabedrijf RET, tot nader order niet rijden met RandstadRail, nadat zich woensdagavond twee ontsporingen voordeden bij de haltes Ternoot en Forepark; bij dat laatste ongeval vielen zeventien lichtgewonden. "De HTM heeft hartstikke mooie voertuigen, de bestuurders waren heel blij dat ze ermee mochten rijden," zegt Pronk. "Nu worden veel bestuurders tijdelijk, als ze over de vereiste papieren beschikken, ingezet op bus en tram."
De FNV neemt de HTM-directie niets kwalijk. "Die heeft de veiligheid hoog in het vaandel staan," is de overtuiging van FNV-bondsbestuurder Wim de Rooij. "Ik vind het triest voor de HTM dat het zoveel pech heeft. Wat nu gebeurd, is niet te voorzien geweest." De Rooij hoopt dat snel duidelijk wordt wat de oorzaak is geweest van de ontsporingen. Volgens Pronk is het vertrouwen van veel bestuurders in RandstadRail in elk geval niet geschaad. Hij heeft nog van niemand gehoord dat er mensen zijn die, uit vrees voor nieuwe ontsporingen, nerveus of onzeker zijn geworden. Ze zijn namelijk wel wat gewend, zegt Pronk. "je moest eens weten wat de gemiddelde trambestuurder dagelijks zoal meemaakt in het drukke verkeer in de stad...."

Bestuurders
"Ik stap er gewoon weer in hoor. Als je het vergelijkt met een auto, dan is dit een Daf en is zo'n lightrailvoertuig een Mercedes. En het is toch leuk om in een ultramoderne Mercedes te rijden, of niet?" zegt een bestuurder van RandstadRail. Voorlopig zit hij weer even op de tram, vanwege de ontsporingen eerder deze week. "De boel ligt nu stil. Dat is spijtig. Ook de bestuurders hebben nog geen idee wat er precies is gebeurd."
Een andere Haagse trambestuurder is heel wat kritischer. "Bijna alle trambestuurders schudden het hoofd om wat er nu gebeurt. Dit kon je van mijlenver zien aankomen. Er is gewoon veel te weinig getest. Zo'n lightrailvoertuig kan wel tachtig kilometer per uur. Veel harder dus dan een normale tram. En dat terwijl de tramrails in Den Haag op veel plekken oud en versleten zijn. Dat is vragen om problemen."


Bericht geplaatst op zondag 18 maart 2012
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zaterdag 2 december 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |