ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2182 / 2183 / 2184 >

OV-concessie Zuid-Holland Noord naar Arriva

donderdag 19 april 2012

Arriva voert vanaf 9 december het busvervoer in de concessie Zuid-Holland Noord uit. Dat is het resultaat van de aanbesteding door de provincie Zuid-Holland. Naast Arriva dong ook de huidige vervoerder Connexxion mee. De looptijd van de nieuwe concessie is 8 jaar, met een mogelijkheid tot verlenging van nog eens 2 jaar. Arriva handhaaft de huidige omvang van de busdienstregeling, ondanks de door het Rijk opgelegde bezuinigingen op het OV met 5%.

Verbeteringen
Arriva zal in Zuid-Holland Noord een aantal verbeteringen doorvoeren in het busvervoer. Zo komt er een volledig nieuwe en milieuvriendelijke busvloot, waaronder een aanzienlijk aantal extra comfortabele bussen voor op de doorgaande verbindingen, zoals tussen Zoetermeer en Leiden en tussen Alphen aan den Rijn en Schiphol. Van en naar de luchthaven zullen ook 's nachts bussen gaan rijden net als op zaterdagen tussen Gouda en Rotterdam.

"Goed nieuws"
"Ik ben blij met dit resultaat van de aanbesteding", aldus gedeputeerde Ingrid de Bondt. "Jaarlijks telde het aantal dienstregelinguren in de regio 760.000. Ondanks de bezuinigingen zullen de bussen van Arriva dit aantal uren blijven rijden. Dat is goed nieuws voor de reizigers die bovendien zullen profiteren van extra voorzieningen die Arriva gaat bieden. Wij danken Connexxion voor de dienstverlening de afgelopen jaren. De gunning van de concessie is gebeurd op basis van de nieuwe aanbesteding."

WiFi
Arriva gaat het beschikbare openbaar vervoer efficiënter inzetten door de huidige dienstregeling te herzien, waardoor op een aantal plaatsen door bundeling van lijnen hogere frequenties en/of snellere verbindingen ontstaan. Als nieuwe service komt Arriva met gratis WiFi op alle bussen in de regio en met drie vervoerwinkels op de stations van Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda.

Wettelijke bezwaartermijn
De concessie Zuid-Holland Noord omvat het openbaar busvervoer in de steden Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda en het omliggende gebied dat ten noorden grenst aan de provincie Noord-Holland, ten oosten aan de provincie Utrecht, ten zuiden aan de rivier De Lek en ten westen aan de regio's Rotterdam en Den Haag. De totale omzet van de nieuwe concessie bedraagt ruim € 600 miljoen over tien jaar. Voor de nieuwe concessie definitief wordt verleend, geldt er eerst een wettelijke bezwaartermijn van 6 weken. Pas na deze termijn wordt de gunning aan Arriva definitief.

Aanvulling ZoetermeerOV
Voor Zoetermeer betekent dit dat buslijn 32 en 206 van exploitant wisselen. Daarmee komt er een nieuwe vervoerder naar Zoetermeer. In totaal rijden er vanaf december maar liefst zes vervoerders naar Zoetermeer (NS, Arriva, Connexxion, Veolia, RET (ipv. Qbuzz), HTM).


Bericht geplaatst op donderdag 19 april 2012
Letterlijk bericht Provincie Zuid-Holland
Meer nieuwsberichten over | Busmaatschappijen en aanbestedingen | Werkzaamheden en geplande aanpassingen bus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |