ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2187 / 2188 / 2189 >

Dienstregeling RandstadRail 3 onder vuur

woensdag 7 maart 2012

In de regio Haaglanden moet flink bezuinigd worden op openbaar vervoer. In het voorstel van Stadsgewest Haaglanden voor de dienstregeling 2013 ligt vooral RandstadRail 3 onder vuur. De lijn zal in de daluren tussen Den Haag CS en Zoetermeer Centrum West geknipt worden, of in halve frequentie op de Krakeling gaan rijden. Het Streekblad maakte een ritje met RandstadRail 3 om meningen te peilen.

Het voorstel raakt de doorsnee forens niet: alleen wie in de avonduren of in het weekend met RandstadRail3 reist, zal de bezuinigingen voelen. Tom de Witte (51) is zo'n forens. "Zo lang het bij aanpassingen in de daluren blijft, zie ik geen problemen. Ik reis van maandag tot en met vrijdag tussen Zoetermeer en Den Haag, dus ik zal nergens last van hebben. Rond zes uur 's avonds ben ik thuis." Zijn dochter daarentegen maakt ook 's avonds en in het weekend regelmatig een ritje met de RandstadRail. "Om te winkelen in Den Haag of om vriendinnen te bezoeken. Zij zal dan denk ik vaker de trein pakken."
Stadgewest Haaglanden stelt twee bezuinigingsvarianten voor. Bij variant één zal RandstadRail 3 in twee delen worden opgeknipt: een Zoetermeers deel waarbij de tram in beide richtingen om de Krakeling zal gaan pendelen, en een Haags deel waarbij de tram tussen Loosduinen en Den Haag CS rijdt. De huidige dienstregeling wordt bij dit plan gehandhaafd: de tram zal om het kwartier blijven rijden. Bijkomend ongemak is alleen dat reizigers met bestemming Den Haag moeten overstappen op RandstadRail 4. Andersom moeten reizigers richting Zoetermeer ook overstappen. Bij variant twee zal RandstadRail 3 om-en-om door de Zoetermeerse Krakeling gaan rijden. Hierdoor wordt de dienstregeling verlaagd tot een halfuurdienst rechtsom en een halfuurdienst linksom. Voordeel hiervan is dat de tram doorrijdt naar Den Haag.
Even verderop zit Janine Vos (32). Voor haar zullen de aanpassingen wel voor ongemak zorgen. "Ik ga in het weekend nog wel eens uit eten in Den Haag en neem dan vaak de RandstadRail, omdat die voor mijn huis stopt en doorrijdt tot hartje Den Haag. Dat wordt op de terugweg goed plannen, want ik heb geen zin om een half uur op de tram te staan wachten." Wat Vos betreft kiest het Stadgewest daarom voor het knippen van RandstadRail 3 tussen Den Haag CS en Zoetermeer Centrum West. "Dat betekent dat ik moet overstappen op Centrum West. Maar zolang RandstadRail4 een normale frequentie blijft rijden, moet dat niet veel problemen geven. Liever een overstap dan een verminderde frequentie."


Bericht geplaatst op zondag 29 april 2012
Letterlijk bericht De Weekkrant/Streekblad Zoetermeer van woensdag 7 maart 2012
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |