ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2190 / 2191 / 2192 >

Provincie bezuinigt voorlopig niet op buslijnen

woensdag 21 maart 2012

Als gevolg van de rijksbezuinigingen op het openbaar vervoer is ook de provincie genoodzaakt te snijden in het budget. Per 1 juli 2012 wordt het OV-budget op jaarbasis met 5% gekort, dit is ruim Ä 3 miljoen. Doordat de provincie Ä 1,8 miljoen inzet uit eigen reserves is het vooralsnog gelukt om de reizigers zo veel mogelijk te ontzien. Er zal bezuinigd worden door een efficiŽntere uitvoering van de dienstregeling en door te korten op de ontwikkelfunctie van de vervoerder. De reizigersorganisaties kunnen zich vinden in de maatregelen.

Afspraken met Connexxion
Met Connexxion, de vervoerder in de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden en Rijnstreek en Midden-Holland, is afgesproken om te korten op de ontwikkelfunctie. Dit betekent dat er minder geld is voor het achterhalen van de marktvraag, het ontwerpen van het lijnennet, de dienstregeling, tarieven, marketing, communicatie en informatievoorziening. Aangezien deze concessie eind 2012 afloopt kan de ontwikkeling van de concessie het laatste half jaar met minder geld toe. Ook is wat minder geld beschikbaar voor sociale veiligheid. De bezuiniging hierop bij Connexxion is gelijk aan bezuiniging die de provincie hierop zelf doorvoert. Voor de buslijnen en ritten in de regio verandert er niets. In de aanbesteding van de nieuwe concessie die vanaf 9 december 2012 ingaat zijn de bezuinigingen meegenomen.

Afspraken met Arriva
In de regio Drechtsteden en Alblasserwaard/Vijfheerenlanden waar Arriva de vervoerder is, kunnen de bezuinigingen worden opgevangen door afbouw van een grote omleiding bij Utrecht en een proef met de Qliner 387. Dit was al gepland als tijdelijke inzet en deze komt nu te vervallen. Verder kan geld worden bespaard als gevolg van de introductie van de OV-chipkaart. Per 1 juli zijn er geen aanpassingen in de dienstregeling. De reguliere wijziging van de dienstregeling is per 6 januari 2013.

Met Arriva, die ook de vervoerder is in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee, is afgesproken dat in die regio wordt bezuinigd op de ontwikkelfunctie. Verder wordt de dienstregeling efficiŽnter door het per 1 juli 2012 schrappen van een beperkt aantal 'lege ritten', het verlagen van frequentie, het aanpassen van de vakantiedienstregeling of het omzetten van 'lege ritten' in een belbus. Voor de ritten die vervallen, zijn alternatieven voorhanden. Er vervallen geen lijnen.


Bericht geplaatst op maandag 30 april 2012
pzh
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling bus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |