ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2200 / 2201 / 2202 >

Coaches gezocht voor Randstadrail

woensdag 9 mei 2012

Mensen met een beperking willen nog steeds graag begeleiding bij een eerste rit met RandstadRail, zo blijkt uit de openstaande aanmeldingen bij Voorall. Het succesvolle project 'Kennismaking RandstadRail' wordt voortgezet. Het streven is dat de begeleidingsritten begin juni weer starten. Nieuwe coaches zijn welkom!

RandstadRail is toegankelijk voor bijvoorbeeld blinden of mensen met een scootmobiel of een rolstoel, maar toch is er soms nog een emotionele drempel: Hoe werkt het in de praktijk? Kan ik alleen reizen? En durf ik het?

Voorall brengt reizigers met een beperking en begeleidende vrijwilligers bij elkaar om samen vervoer met RandstadRail te ontdekken. Voorall heeft daarvoor al een pool ervaren coaches maar zoekt nog twaalf coaches die mensen met een beperking willen helpen te leren reizen met RandstadRail.

Voorall organiseert donderdagochtend 24 mei een training voor coaches, waarbij de coach onder andere gaat proefrijden. Daarna begint het echte werk: maximaal drie keer begeleiding geven aan mensen met een beperking. Een begeleidingsrit duurt ongeveer twee uur en wordt gratis aangeboden aan de deelnemers.

Wat wordt er verwacht van een coach?
Een coach heeft om te beginnen de bereidheid en de tijd om de begeleiding op zich te nemen. Hij moet zelfstandig kunnen reizen met RandstadRail, is respectvol en geduldig. Hij ziet het verschil tussen hulp en begeleiding en neemt het dus niet overals het lastig wordt. Hij kan zelfstandig problemen oplossen en kan goed samenwerken en overleggen.

Meer informatie op Vooral.nl


Bericht geplaatst op vrijdag 18 mei 2012
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 9 mei 2012
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |