ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2220 / 2221 / 2222 >

Zonder FOC geen Bleizo

vrijdag 22 juni 2012

De komst van een Factory Outlet Center bij Bleizo is essentieel voor de ontwikkeling van het vervoerknooppunt. 'Zonder FOC geen NS-statio en geen ontwikkeling van Bleizo," stelt Peter Smit van het stadsgewest Haaglanden. Ondernemers zijn echter massaal tegen.

"Het is eigenlijk vrij simpel: de komst van een NS-station hangt helemaal af van groen licht voor het FOC," legt stadsgewest-bestuurder Peter Smit (verkeer en vervoer) uit. "Het is van cruciaal belang, want de NS zal er alleen een station vestigen als er voldoende 'vervoersbeweging' is zoals dat heet. Ja, we hebben een intentieovereenkomst met de NS afgesloten. Dat is op zich al positief. Maar dan moet dus wel het FOC doorgaan, anders stort alles als een kaartenhuis in elkaar."
De eindbeslissing over de vestiging van FOC Bleizo, langs de A12 tussen Zoetermeer en Lansingerland, wordt in het najaar door de provincie genomen. Tot die tijd 'hakken' voor- en tegenstanders steeds feller op elkaar in. Stadsgewest Haaglanden, de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland en organisaties als de Raad voor Ondernemend Zoetermeer (RVOZ) zetten alles op 'de kaart FOC' omdat het, zoals Peter Smit het omschrijft, "zeer belangrijk is voor de economische ontwikkeling van het gebied."
De voorstanders hebben aan de hand van verschillende (consumenten)onderzoeken becijferd dat het FOC jaarlijks 3,6 miljoen bezoekers gaat trekken. Andere geschatte cijfers zijn: 750 tijdelijke arbeidsplaatsen, 500 tot 700 structurele banen (vooral lager- en middelbaar opgeleiden) en een jaarlijkse omzet tussen de 60 en 90 miljoen euro.
De voorstanders bestrijden bovendien ten zeerste dat de komst van het FOC Bleizo 'catastrofaal' zal zijn voor de omzet van de middenstand in Zoetermeer, Lansingerland, Westland en regio. De ondernemers in dat gebied zijn de afgelopen tijd op de barricades geklommen.
Deze week nog stuurde CBW Mitex, branchevereniging voor mode-, schoenen, sport- en woonwinkels, een brandbrief naar de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen, ook voorzitter van het dagelijks bestuur van het stadsgewest. "Portefeuillehouder Peter Smit heeft aangegeven dat er zonder FOC geen station Bleizo komt. Het zou volgens ons een grote miskenning zijn wanneer zij de concurrentie van een nieuw grootschalig winkelcentrum op een verlaten plek moeten ervaren, alleen om daar een station mogelijk te maken," schrijft CBW Mitex-voorzitter Jan Meerman aan Van Aartsen.
Volgens de Zoetermeerse wethouder Bé Emmens (economische zaken) gaat dit niet op: "FOC Bleizo heeft geen ontwrichtende werking en een beperkt effect op de omzet in omliggende winkelcentra."


Bericht geplaatst op zondag 22 juli 2012
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 22 juni 2012
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |