ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 223 / 224 / 225 >

Politie jaagt op meer daders mishandeling

woensdag 20 november 2002

door Peter van de Stadt
De politie in Zoetermeer is naarstig op zoek naar acht jongeren, die deel uit maakten van een groep van intotaal twaalf Antilliaanse jongens en meisjes. Zij worden verdacht van een ernstige mishandeling op 18 oktober in de Zoetermeer Stadslijn.
Rond tien uur 's avonds werden een 20-jarige man uit Voorburg en zijn 18-jarige zus uit Den Haag zwaar mishandeld in de Sprinter. Het duo keerde net terug van een bezoek aan hun ouders in de wijk Seghwaert wonende ouders.
Tussen de stations Palenstein en Leidsewallen stuitten de groep op de broer en zus. Beiden werden vreselijk geschopt en geslagen. De 20-jarige liep onder andere een gebroken oogkas op. Zijn zus liep naast een bloedende en gekneusde neus ernstige verwondingen aan een oor op. Beide kinderen van het Zoetermeerse echtpaar houden naar alle waarschijnlijkheid blijvend letsel over.
Volgens de moeder van de kinderen, een 51-jarige Zoetermeerse, heeft het weinig gescheeld of één van hen had het niet overleefd.
"Bij mij zoon is verschillende keren tegen zijn hoofd geschopt. Hij heeft echt geluk gehad dat hij niet op een kwetsbare plek is geraakt."
Afgelopen maandagavond werd er, na een eerdere uitzending van de zaak in het programma Opsporing Verzocht, wederom kort aandacht besteed aan de Zoetermeerse mishandeling. En vijftal mensen had naar het programma gebeld met tips. Daar zaten volgens de politie geen aanwijzingen tussen die direct leidden tot aanhouding van verdachten.

Rondhangen
Verschillende mensen tipten de politie wel over de plek in Zoetermeer waar de bewuste jongeren rondhangen en in welke groep(en) ze verkeren. Dit heeft tot vanmorgen nog niet geleid tot nieuwe aanhoudingen. Eerder werden al vier jongens aangehouden: 14 jaar (uit Den Haag), twee van 15 jaar (beiden uit Zoetermeer) en een 20-jarige man uit Alphen aan den Rijn.
Zij maakten zoals gezegd deel uit van een groep van in totaal twaalf jongeren, allen met een donkere huidskleur en dreadlocks. onder hen zou een aantal meisjes zijn geweest. De jongeren hadden volgens de politie bijna allemaal lange donkere jassen aan.
Getuigen of mensen die op een andere manier tips willen geven, kunnen bellen naar het bureau in Zoetermeer: 079-3296111.


Bericht geplaatst op zondag 23 november 2003
Letterlijk bericht Haagsche Courant editie Zoetermeer van woensdag 20 november 2002
Meer nieuwsberichten over | 18 oktober 2002

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |