ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2249 / 2250 / 2251 >

TNO: 'Aardgasbussen moeten van straat'

vrijdag 2 november 2012

De aardgasbussen van Veolia en HTM moeten in de garage blijven tot bekend is hoe de brand met zo'n bus zo uit de hand kon lopen. Dat laat de gerenomeerde veiligheidsonderzoeker Menso Molag van TNO weten aan Omroep West.
Op de Wittenburgerweg in Wassenaar brandde maandag een aardgasbus volledig uit. Er ontstonden levensgevaarlijke horizontale steekvlammen vanaf het dak van de bus waar de aardgascylinders bevestigd zijn.

Mogelijke constructiefout
De steekvlammen hadden volgens Molag omhoog moeten gaan. Het zou volgens hem kunnen dat er sprake is van een constructiefout bij de aardgasbussen. De horizontale steekvlammen kunnen volgens TNO veroorzaakt zijn door de kap die gebruikt wordt bij de bussen. De onderzoeker pleit ook voor een beschermende bekleding. Daar moet eerst onderzoek naar gedaan worden waar ook de RDW bij betrokken is. De verschillende types aardgasbussen moeten allemaal onderzocht worden, zegt Molag.

Eerder pleitte hoogleraar Ben Ale van de TU Delft ook voor breed onderzoek. Hij begrijpt niet waarom de steekvlam naar de zijkant ging. Daardoor ontstond een levensgevaarlijke situatie die alleen goed is afgelopen door de open ruimte waar de bus stond. Wanneer de bus naast huizen of in een winkelstraat had gestaan, waren de gevolgen zeer ernstig geweest. HTM en Veolia lieten donderdag weten eerst het onderzoek van de uitgebrande bus eerst af te wachten voor eventueel te besluiten tot breder onderzoek.


Bericht geplaatst op zondag 4 november 2012
Bron: Omroep West; vrijdag 2 november 2012
Meer nieuwsberichten over | Bus algemeen | Persoonlijke ongevallen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |