ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2252 / 2253 / 2254 >

Busbaan naar Rodenrijs: Randstadrail af

zondag 9 december 2012

In nog geen half uur van metrostation Rodenrijs naar Zoetermeer Centrum dankzij de ZoRo Busbaan.

Het laatste project van Randstadrail, de busbaan tussen metrostation Rodenrijs en het centrum van Zoetermeer, is af. Maandag wordt de busbaan feestelijk in gebruik genomen door de RET. Met de diverse trajecten in Den Haag en de aanleg van de metro tussen Den Haag en Rotterdam is het plan voltooid.

Volgens Wim den Adel, algemeen projectmanager van Randstadrail, wordt er al sinds de jaren zeventig gesproken over een verbinding tussen Rotterdam en Zoetermeer. "Het was eerst de bedoeling dat het een metro zou worden", blikt hij terug. "Maar de kosten daarvoor zijn wel het vijfvoudige van deze busbaan. Maar misschien gebeurt het ooit in de toekomst nog." Het doel van Randstadrail was om snelle verbindingen te maken die de steden tussen Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer voorzien van een makkelijke, hoogfrequente verbinding. De metrolijn Rotterdam – Den Haag is inmiddels zo'n groot succes, dat de meest optimistische prognoses al zijn ingehaald.

Wethouder Henk de Paepe (Verkeer en Vervoer) van Lansingerland is in zijn nopjes met de nieuwe busbaan. "Er zijn enorme bezuinigingen op openbaar vervoer , maar wij blijven daarvan bespaard. Sterker nog, we krijgen er een prachtige hoogfrequente verbinding bij. Een goede verbinding met Zoetermeer was er ook nog niet." De haltes zijn voorzien van camera's, fietsenstallingen, comfortabele bushokjes en noodknoppen. "Het enige nadeel is dat mensen misschien iets verder moeten lopen naar hun bushalte. Maar de tijdwinst is groot."

Voor de RET wordt het nog een hele klus. Niet alleen gaan ze rijden op de nieuwe busbaan, het hele gebied Lansingerland gaat over van Q-buzz naar RET. "Dat is een enorme klus. Denk alleen al aan het ombouwen van de bussen en de haltepalen", aldus woordvoerster Eline Klooster. Met de busbaan is de RET erg blij. Zoiets hadden wij nog niet in ons vervoersgebied. Maar als het een succes blijkt, dan moeten we zeker kijken of het elders ook kan."


Bericht geplaatst op woensdag 5 december 2012
Letterlijk bericht Metro Nieuws van woensdag 5 december 2012
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling bus | Zoro-lijn

Jeroen heeft op donderdag 6 december 2012 de volgende reactie geplaatst.

Geldverspilling ten top!

Wat een geldverspilling weer, en wat een blijheid... ik kan hier als reiziger niet blij van worden..

Mijn reis naar rotterdam is er alleen maar langer op geworden dan de huidige reis met bus 270. Maar ter vervanging krijg ik een langere reistijd over een ongelofelijk duur stuk asfalt. Ik snap niet dat hier dan geen tram/metro lijn komt, het mag dan wel 5x zo duur zijn, deze optie lijkt mij tenminste sneller, betrouwbaarder en kan worden aangesloten op het bestaande vervoer in Rotterdam en Zoetermeer.

Dus ze hadden veel beter dat spoor kunnen aanleggen, dan een idiote busbaan die veel geld kost en niets oplevert aan tijdswinst.

En dan ook die kritiekloze overgenomen titel "In nog geen half uur van metrostation Rodenrijs naar Zoetermeer Centrum dankzij de ZoRo Busbaan.".. Dit was reeds mogelijk met de huidige 270, en dan nog sneller!

Zie hier de Nederlandse politiek in een notendop!

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |