ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2254 / 2255 / 2256 >

Zoetermeer haakt aan op metro Rotterdam

donderdag 6 december 2012

Op 10 december wordt de ZoRo-busbaan in gebruik genomen die Zoetermeer verbindt met Rodenrijs. Daar kan men overstappen op de metro naar Rotterdam. Kosten: 23 miljoen euro.

De ZoRo-busbaan is zo'n 7,5 kilometer lang en loopt via een gedeeltelijk (5 km) vrije busbaan vanaf Zoetermeer Centrum West langs Bleiswijk en Bergschenhoek naar Berkel en Rodenrijs. Buslijn 170 die gebruik maakt van de busbaan rijdt in Zoetermeer over bestaande wegen, vaak met aparte busstroken en voorrang bij verkeerslichten.

De bus kent een lange voorgeschiedenis die begon in de vorige eeuw. Eerst werd gedacht aan een directe railverbinding, maar die werd vanwege het te kleine vervoervolume begin deze eeuw afgeblazen. Vervolgens werden tal van bezwaren ingediend tegen het geplande bustracé. Maar uiteindelijk is de ZoRo-lijn er nu toch gekomen.
Buslijn 170 gaat in de spitsuren iedere 10 minuten rijden, midden op de dag iedere 20 minuten en 's avonds en in het weekend ieder halfuur. Naar verwachting gaan 4.300 reizigers per dag gebruik maken van buslijn 170, waarvan 40% uit Lansingerland en 60% uit de relatie Zoetermeer – Rotterdam. Door de vrije busbaan is er een korte reistijd: een rit van Zoetermeer Centrum West naar metrostation Rodenrijs duurt 24 minuten, naar Rotterdam centrum duurt de reis (excl. overstaptijd) 30 minuten. De nieuwe busbaan in de regio Rotterdam is een investering van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de stadsregio Rotterdam en is onderdeel van het project RandstadRail.


Bericht geplaatst op donderdag 6 december 2012
Letterlijk bericht van Verkeersnet van donderdag 6 december 2012
Meer nieuwsberichten over | Zoro-lijn | Wijzigingen dienstregeling bus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |