ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2255 / 2256 / 2257 >

Overzicht van de nieuwe dienstregeling 2013 in Zoetermeer

zondag 9 december 2012

Op zondag 9 december 2012 gaat in het openbaar vervoer de nieuwe dienstregeling 2013 in. Ook in Zoetermeer verandert er veel, zeker voor de bus. ZoetermeerOV zet alles op een rijtje.

De nieuwe dienstregeling kent in Zoetermeer en omstreken vooral voor de bus veel wijzigingen. Busbedrijf Connexxion maakt plaats voor Arriva, en Qbuzz wordt opgevolgd door RET.
Zoetermeer verliest een aantal zwakke lijnen (32, 77, 270, 274), en krijgt er een tweetal sterke lijnen voor terug (170 en 365).

Een overzicht van de wijzigingen staat hieronder.
Ook op deze site:
» Overzicht alle lijnen 2013, inclusief de dienstregelingen.
» Alle lijnennetkaarten 2013.

NS-trein Den Haag - Zoetermeer - Gouda - Utrecht gereden door NS
De diensregeling van de stoptreinen/Sprinters die stoppen op station Zoetermeer en Zoetermeer Oost blijft ongewijzigd. De tijden en de bestemmingen van de aansluitende intercity's in Gouda wijzigen wel enigzins (door de in gebruikname van een nieuwe spoorlijn bij Zwolle). De reismogelijkheden blijven gelijk.

Randstadrail lijn 3 Zoetermeer - De Uithof gereden door HTM
Ongewijzigd.

Randstadrail lijn 4 Zoetermeer Oosterheem - Den Haag Loosduinen gereden door HTM
Ongewijzigd.

Lijn 30 Zoetermeer - Rijswijk - Naaldwijk gereden door Veolia Transport
In Hoornwijck wijzigt de route enigzins. De lijn krijgt hierdoor een kortere reistijd.

Lijn 32 Zoetermeer - Leiden
Deze buslijn wordt opgeheven. De route wordt deels overgenomen door lijn 365 van Arriva.

Lijn 50 Zoetermeer - Rijswijk gereden door Veolia Transport
Lijn 50 rijdt voortaan in de vakantieperioden niet meer tussen de spitsuren. Lijn 30 via Leidschenveen blijft wel rijden op deze verbinding.

Lijn 52 Zoetermeer - Rijswijk gereden door Veolia Transport
Ongewijzigd

Lijn 70 Centrum West - Noordhove gereden door Veolia Transport
Lijn 70 rijdt in de middagspits elke 15 minuten in plaats van elke 7,5 minuten.
Lijn 70 uit Noordhove rijdt na Centrum West verder als lijn 71 en lijn 72 rijdt na aankomst op Centrum West door als lijn 70 naar Noordhove. Hierdoor is station Zoetermeer op maandag t/m zaterdag overdag altijd twee keer per uur rechtstreeks bereikbaar vanuit Noordhove. Op maandag t/m zaterdag overdag geven de niet doorgaande ritten lijn 70 in beide richtingen aansluiting op lijn 121 van/naar station Zoetermeer en Delft.

Lijn 71/72 Centrum West - Rokkeveen gereden door Veolia Transport
Ongewijzigd.

Lijn 74 Centrum West - Lansinghage gereden door Veolia Transport
Lijn 74 rijdt alleen nog in de ochtend- en middagspits. In de daluren is lijn 170 van RET het alternatief. Daarnaast wijzigt de dienstregeling waardoor op station Zoetermeer Oost een betere aansluiting wordt geboden op de NS-trein van/naar Gouda en op station Zoetermeer een betere aansluiting ontstaat op lijn 121 van/naar Delft.

Lijn 77 Centrum West - Driemanspolder - Oosterheem
Deze lijn wordt opgeheven wegens te weinig reizigers. De Randstadrail (3/4) of buslijn 173 en 165 (Dorp en bedrijventerrein) kunnen een alternatief zijn.

Lijn 121 Zoetermeer - Delft gereden door Veolia Transport
De frequentie in de ochtendspits gaat omlaag van 8x/uur naar 6x/uur.
De dienstregeling in de avonduren en op zondag wijzigt waardoor op station Zoetermeer een goede aansluiting wordt geboden tussen lijn 121 van/naar Delft en de NS-trein van/naar Gouda.

Lijn 165 Zoetermeer - Alphen a/d Rijn gereden door Arriva
Deze lijn wordt voortaan gereden door Arriva in plaats van Connexxion. De belbus in de avonden en op zondag gaat rijden onder nummer 165 ipv 665. Er is een nieuw nieuw ritbestel-telefoonnummer: 0900-1961.

Lijn 170 Zoetermeer - Rodenrijs gereden door RET
De oude route van lijn 170 via de Noordeindseweg vervalt. Hiervoor is geen alternatief. De nieuwe lijn 170 rijdt een snelle route vanaf Centrum West - Afrikaweg - Mandelabrug - Zuidweg - Lansinghage - busbaan - Bergschenhoek - Rodenrijs. In Rodenrijs bestaat een goede overstap op de Randstadrail E-lijn naar Rotterdam.
De frequentie gaat fors omhoog: buslijn 170 gaat in de spitsuren iedere 10 minuten rijden, overdag iedere 20 minuten en 's avonds en in het weekend ieder half uur.. De buslijn wordt gereden door RET, de opvolger van Qbuzz.

Lijn 270 Zoetermeer - Berkel
Deze buslijn wordt opgeheven. Lijn 170 kan een alternatief zijn.

Lijn 173 Zoetermeer - Bleiswijk - Rodenrijs gereden door RET
Deze buslijn gaat rijden over de route van lijn 174 tussen Zoetermeer en Bleiswijk. De ritten rijden door naar Rodenrijs Metro. Tussen Zoetermeer en Bleiswijk wordt slechts 1x/uur gereden, in de spits 2x/uur.

Lijn 174 Zoetermeer - Bleiswijk - Delft
Deze buslijn wordt gesplitst in de lijnen 173 en 174.

Lijn 177 Zoetermeer - Gouda gereden door Arriva
Deze lijn wordt voortaan gereden door Arriva in plaats van Connexxion. De belbus in de avonden en op zondag gaat rijden onder nummer 177 ipv 677. Er is een nieuw nieuw ritbestel-telefoonnummer: 0900-1961.

Lijn 206 Zoetermeer - Leiden
Deze buslijn wordt opgeheven. De route wordt overgenomen door lijn 365 van Arriva.

Lijn 274 Zoetermeer - Bleiswijk
Deze buslijn wordt opgeheven. Lijn 170 of 173 kan een alternatief zijn.

Lijn 365 Zoetermeer - Leiden - Leiderdorp - Schiphol gereden door Arriva
Deze Q-Liner buslijn vervangt op de verbinding Zoetermeer - Leiden de buslijn 32 en 206.
De meeste ritten volgen de provinciale weg N206 (de route van lijn 206) en rijden door de Breestraat. Slechts enkele ritten rijden via Zoeterwoude Dorp. Dit is een tijdelijke situatie tot een nieuwe halte bij De Carpoolplaats in gebruik wordt genomen. Een nieuwe halte aan de provinciale weg bij Stompwijk zorgt dat dit dorp bereikbaar blijft. Bijna alle ritten rijden na het station Leiden Centraal door tot Leiderdorp Rijnland Ziekenhuis. Eens in halve uur (zondag en avond 1x/uur) rijdt de bus daarna via de A4 en Roelofarendsveen door naar Schiphol.
Net als lijn 206 rijdt deze bus in de spits elke vijf minuten, nu ook in de middagspits.
Arriva rijdt deze lijn in plaats van Connexxion. Het OV-chipkaart kilometertarief stijgt met ongeveer 25%, ook voor de langzamere ritten door Zoeterwoude. Er worden luxere en langere bussen ingezet met onder andere oplaadmogelijkheden voor de mobiele telefoon.

Lijn 380/381 Den Haag - Zoetermeer - Alphen a/d Rijn gereden door Arriva
Deze lijn wordt voortaan gereden door Arriva in plaats van Connexxion. Er zijn alleen nog maar ritten in de ochtend- en middagspits. Tussen Den Haag en Hazerswoude rijden 380 en 381 in een gezamenlijke halfuursdienst. Tussen Den Haag en Zoetermeer rijden de lijnen 380-383 in een gezamenlijke kwartiersdienst.

Lijn 382 Den Haag - Zoetermeer - Boskoop gereden door Arriva
Deze lijn wordt voortaan gereden door Arriva in plaats van Connexxion. Er zijn alleen nog maar ritten in de ochtend- en middagspits. De lijn eindigt in Boskoop Snijdelswijk in plaats van Boskoop station.
Tussen Den Haag en Zoetermeer rijden de lijnen 380-383 in een gezamenlijke kwartiersdienst.

Lijn 383 Den Haag - Zoetermeer - Krimpen a/d IJssel gereden door Arriva
Deze lijn wordt voortaan gereden door Arriva in plaats van Connexxion. Er zijn alleen nog maar ritten in de ochtend- en middagspits. Nagenoeg alle ritten rijden voortaan door tot Krimpen a/d IJssel.
Tussen Den Haag en Zoetermeer rijden de lijnen 380-383 in een gezamenlijke kwartiersdienst.

Nachtbus N6 Den Haag - Zoetermeer gereden door HTMbuzz
Deze nachtbus wordt voortaan gereden door HTMbuzz. In Zoetermeer wordt er een nieuwe route gereden: vanuit Den Haag stopt de bus bij de Mandelabrug (Rokkeveenzijde), Rokkeveenseweg-Zuid, Silverdome, Saloméschouw, Centrum West, Voorweg/Gerrit Achterberghove, Locomotion/Hoflaan, Snowworld en Westerpark.
Een kaartje kost voortaan €5,00 bij de chauffeur. Ritten blijven alleen rijden op donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht.


Bericht geplaatst op zaterdag 8 december 2012
Eigen nieuws; zaterdag 8 december 2012
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling bus | Wijzigingen dienstregeling tram | Wijzigingen dienstregeling trein

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |