ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2260 / 2261 / 2262 >

Geluidsonderzoek RandstadRail

vrijdag 23 november 2012

Stadsgewest Haaglanden heeft half november besloten onderzoek te doen naar het geluid van Randstadrail.

Dit op verzoek van gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg, waar inwoners geluidsoverlast ervaarden. Dit jaar wordt een onderzoeksbureau gekozen, dat begin 2013 start met de metingen.
Wethouder José van Egmond is verheugd over het besluit van het stadsgewest: "Als gemeente hebben we aangedrongen op dit onderzoek. Het stadsgewest is immers verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de rails. We willen graag weten waar de ervaren geluidsoverlast door wordt veroorzaakt en of er een verband is tussen het geluid en het onderhoud van de rails en de RandstadRail-voertuigen. Met de onderzoeksresultaten in de hand kunnen we straks hopelijk gerichte maatregelen nemen."

Onderzoek
In het onderzoek wordt gekeken wat de invloed is van onderhoudstechnieken, zoals de wijze van slijpen van de rails en het smeren van de wielen, op het geluid van RandstadRail. Een jaar lang wordt voortdurend het geluid gemeten tijdens verschillende weersomstandigheden in alle jaargetijden. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek, kijkt Haaglanden of een andere manier van onderhoud of het op andere momenten uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden onder andere het ‘zingen’ en piepen kan verhelpen.

Metingen
Dit jaar wordt een onderzoeksbureau gekozen, dat naar verwachting begin 2013 kan starten met de metingen. Verschillende manieren van onderhoud worden getest en de invloed daarvan op het geluid wordt gemeten. Volgens planning is het onderzoek begin 2014 klaar en dan moet duidelijk zijn welke manier van onderhoud aan rails en RandstadRail-voertuigen effect hebben op het geluid. Het meten levert geen overlast op voor omwonenden en reizigers.


Bericht geplaatst op zaterdag 15 december 2012
Persbericht Pijnacker-Nootdorp van 23 november 2012
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |