ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2272 / 2273 / 2274 >

ZoRolijn biedt geen tijdwinst

maandag 24 december 2012

Een groot deel van de Zoetermeerders is sneller in Rotterdam met de Randstadrail dan via het speciaal aangelegde traject van de ZoRobuslijn. Het 23 miljoen kostende traject moest zorgen voor een snelle verbinding naar de havenstad, maar voor veel bewoners is de Randstadrail een beter alternatief.

De vrije busbaan die op 9 december in gebruik is genomen is het laatste onderdeel van wat een betere verbinding tussen Zoetermeer en Rotterdam moet zijn. Al vanaf de jaren '90 heeft de stad zich hard gemaakt voor de komst van een snelle busverbinding. Doordat er geen directe treinverbinding tussen de twee steden is, was het lang een opgave voor Zoetermeerders om de Maasstad met het OV te bereiken. Nu de ZoRolijn er ligt blijkt deze voor het overgrote deel van de bewoners niet de snelste optie. Uit een test van het AD blijkt dat Randstadrail een minuut sneller bij een rit vanaf Centrum West naar Rotterdam Centraal. Routeplanner 9292OV bevestigt dit.
In een reactie laat stadsgewest Haaglanden, medeverantwoordelijk voor de buslijn, weten dat niet voor iedere Zoetermeerder de busdienst langzamer is dan de metroverbinding. "Zoetermeerders uit Rokkeveen en ook reizigers die in Langsingerland moeten zijn, hebben baat bij de ZoRolijn. Voor hen levert het een aanzienlijke reistijdverkorting op." Volgens een stadsgewest-woordvoerder moet de buslijn worden gezien als aanvulling op al bestaande vervoermiddelen. "Bovendien rijdt de bus door de vrije baan altijd en staat de Randstadrail soms nog stil."
Ook de gemeente Zoetermeer geeft toe dat de buslijn niet sneller is, maar stelt dat dit ook niet de primaire doelstelling is geweest. "De ZoRolijn verbetert de ontsluiting van naar Rotterdam en zorgt voor een betere OV-bereikbaarheid tussen Zoetermeer, Lansingerland en Rotterdam," aldus een woordvoerder. "Het gaat om haltes waar Randstadrail niet komt."
Voobeelden van gebieden die profiteren van de nieuwe bus zijn, aldus de gemeente, het Campusgebied van Rokkeveen en Lansinghage. Over de financiŽle bijdrage aan ZoRo doet men geen uitspraken, maar de gemeente Zoetermeer zegt wel dat het bedrag ver onder de 1 miljoen euro ligt.


Bericht geplaatst op zondag 27 januari 2013
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van maandag 24 december 2012
Meer nieuwsberichten over | Zoro-lijn | Wijzigingen dienstregeling bus

Jeroen heeft op zondag 27 januari 2013 de volgende reactie geplaatst.

Zoals ik al zei....

weggooit geld!

Mensen uit rokkeveen hadden al verbinding met rotterdam dmv de 270, welke nog sneller was ook! 23 miljoen euro weggooien en dan met zulke slappe excuses komen. On-ge-lo-ve-lijk.Gerrit heeft op woensdag 6 februari 2013 de volgende reactie geplaatst.

Het excuusan de gemeente..

klopt van geen kant. In eerdere publicxaties werd telkens gewezen op deze "nelle" verbinding.
In het Masterplan Zoetermeer is ook aangegeven dat Zoetermeer wil streven naar bereikbaarheid van de 5 grootste economische centra in de randstad (w.o. Rotterdam) binnen 30 OV-minuten. Deze doelstelling komt de laatste jaren met elke verandering in het OV steeds verder weg te liggen. De reistijd per OV vanuit Zoetermeer naar Rotterdam, Utrecht en Amsterdam is langer dan pakweg 5, 6 jaar geleden.

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |