ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2275 / 2276 / 2277 >

Lege tram zoeft voorbij

maandag 11 juni 2012

Wie ruim twee uur doet om van huis naar het werk te komen, ziet niet te wachten op veel oponthoud. Tot frustratie van forens Theo Boerkoel mist hij in Oosterheem vaak de sneltram. En de volgende die komt, rijdt de halte voorbij.

Elke dag staat Theo Boerkoel fluitend op in zijn woning in Almere. Zijn werk in Zoetermeer mag dan wel twee uur verderop liggen, toch neemt hij de reistijd voor lief. "Ik werk in Oosterheem bij PEB, een bedrijf dat compressors voor de olieindustrie levert. Inderdaad, een eindje van huis. Maar met de rechtstreekse verbinding naar Den Haag goed wel te doen."
Alleen die terugweg. "Stipts om 17:00 ben ik uitgewerkt. Vanaf de Stephensonstraat nnaar de halte Willem Dreeslaan is het ongeveer 10 minuten lopen. Als ik daar aankom, rijdt de Randstadrail bijna altijd voor m'n neus weg. Balen natuurlijk, maar daar is niet zo veel aan te doen." Wat wel frustreert is dat steevast een paar minuten later een leeg Randstadrailvoertuig de halte voorbij rijdt. "Met zo'n gemeen opschrift, 'Sorry, geen dienst'," zget Boerkoel boos. "Terwijl er toch tien á vijftien reizigers op het perron staan te wachten. We zouden maar wat graag instappen. Maar ja, dat ding stopt niet."
Daarmee is de ergenis voor Boerkoel nog niet over. "Al met na vijven is volgens de dienstregeling de spits kennelijk voorbij. Kwamen de voertuigen tot die tijd om de paar minuten, daarna stoppen ze nog maar eens in de tien minuten. Terwijl in de rest van Nederland de avondspits tot half zeven duurt. Waarom kan die frequentie niet omhoog?"
Maar ook 's morgens is de reis niet altijd een pretje. "Zeker niet als het regent. Vanwege een verbouwing heeft het Centraal Station in Den Haag geen dak. Je staat tijdens het wachten op Randstadrail behoorlijk in de kou.

Leswagen
Bij vervoersmaatschappij HTM zijn ze verrast foor de kritiek van Boerkoel. "We hebben nog nooit gehoord dat de spits bij ons te vroeg stopt," zegt een woordvoerder. "De dienstregeling loopt sinds decemver en lijkt op die van daarvoor. Wij zien ook nog geen reden deze te gaan aanpassen." Wat betreft het lege voertuig denkt de woordvoerder dat het om een instructierit gaat. Helaas kunenn we dat niet aan de reizigers laten zien. Het opschrift 'Leswagen' ofzo is niet beschikbaar. Dat kan inderdaad voor frustratie zorgen."
Ondanks de problemen met Randstadrail piekert Boerkoel er niet over om de auto te pakken. "Dan sta ik alleen maar in de file. Nee, er zit niks anders op dan maar gewoon met het openbaar vervoer te gaan."


Bericht geplaatst op zondag 27 januari 2013
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van maandag 11 juni 2012
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |