ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2276 / 2277 / 2278 >

'van Kijkduin naar Ibiza'

vrijdag 13 juli 2012

Reizigers van Randstadrail kunnen opgelucht ademhalen. Na aanhoudende kritiek van reizigers heeft de HTM besloten de temperatuur in de sneltram te verhogen naar 20 graden.

"Prachtig nieuws," reageert Huib Kleijn opgetogen. Hij was een van de eerste reizigers die bij de HTM aan de bel trok.

"ik ben blij dat ze daar nu eindelijk inzien dat het in de voertuigen echt veel te koud is." Maar, relativerend: "Eerst voelen, dan geloven. Er is in het verleden al vaker wat beloofd."
Kleijn reist elke dag 45 minuten met Randstadrail vanuit zijn woonplaats Den Haag naar zijn werk in Zoetermeer. "Dan valt he tnatuurlijk echt wel op als de temperatuur te laag is afgesteld. Bij een reistijf van tien minuten merk je het niet eens, maar wie lang in het voertuig zit, krijgt het op den duur echt steenkoud." Ook collega's van Kleijn, die net als hij in Den Haag wonen en op het stadhuis van Zoetermeer werken, dienden klachten in.
Bij de vervoersmaatschappij wilden ze in eerste instantie niet verder gaan dan een verhoging met een graadje. In januari besloot de HTM de temperatuur in de Randstadrail te verhogen van 14 naar 15 graden, nadat passagiers hadden geklaagd over de kou.

Behaaglijk
Daarbij wezen ze ook op die 'andere' Randstadrail, de verbinding tussen Rotterdam en Den Haag. Die dienst wordt uitgevoerd met voertuigen van een ander type. De meeste passagiers ervaren deze sneltramvoertuigen wel als behaaglijk.
Maar dat ene graadje zette geen zoden aan de dijk. Ook Rover trok daarover aan de bel bij HTM. In een brief aan het Haagse vervoersbedrijf stelde de reizigersvereniging dat 'ons vermoeden is dat het probleem veroorzaakt is door het slecht functioneren van de thermostaat.'
Alle klachten lijken nu te hebben geholpen. "De afgelopen tijd hebben we de meeste voertuigen al opnieuw afgesteld," laat een woordvoerder van HTM weten. "De komende periode pakken we ook de resterende voertuigen aan. De temperatuur wordt standaard afgesteld op 20 graden. Dus je kan eigenlijk stellen dat we van Kijkduin naar Ibiza gaan."


Bericht geplaatst op zondag 27 januari 2013
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 13 juli 2012
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |