ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2291 / 2292?print=1 / 2293 >

Gezamenlijke actie om veiligheid RandstadRail te vergroten

vrijdag 15 februari 2013

Op vrijdag 15 februari hielden HTM, Politie Haaglanden, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in de voertuigen en op en rond de perrons van de RandstadRail in Zoetermeer.

2013 passagiers werden gecontroleerd en 206 begingen een overtreding. Burgemeester Aptroot: "Het is goed om te zien dat er een dalende lijn is van het aantal overtredingen. Toch blijft het aantal zwartrijders hoog. We gaan dan ook niet tevreden achterover leunen maar vol energie door met de controleacties."

De actie vond plaats op en rond de haltes van de RandstadRail Zoetermeer, met de focus op de haltes Voorweg Laag en Hoog, Centrum West, Stadhuis en Palenstein, Seghwaert, De Leyens en Javalaan.

Resultaten
Tijdens de controleacties voerden de partijen een zogenaamd zero tolerance-beleid door overtredingen direct te beboeten. De controleactie duurde van 18:00 tot 00:00 uur.

De overtredingen bestonden uit:

  • 174 boetes voor zwartrijden
  • 13 boetes voor niet kunnen tonen ID
  • boetes voor het nuttigen of bij zich dragen van alcohol waar dit verboden is
  • 4 voor voeten op de bank in de tram
  • 3 voor fietsverlichting
  • 2 voor afval op straat gooien
  • 2 voor belediging
  • 1 voor vals ID

Daarnaast hield de politie vijf verdachten aangehouden, die nog gesignaleerd stonden voor openstaande boetes. Eén verdachte had inbrekerswerktuig bij zich en één verdachte is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Samen in actie
Met deze gezamenlijke actie willen de veiligheidspartners de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van de inwoners en reizigers vergroten. Op de trams en ook daar buiten. Daarom surveilleerde team Handhaving tijdens deze avond op en rond de haltes en maakten de teams van WAS een extra ronde door de aangrenzende wijken.


Bericht geplaatst op zondag 24 februari 2013
Publicatie gemeente Zoetermeer van vrijdag 15 februari 2013
Meer nieuwsberichten over | Aanhoudingen en controles

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |