ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2292 / 2293 / 2294 >

HTM gaat dienstverlening bij sneeuw verbeteren

dinsdag 19 februari 2013

De HTM gaat de dienstverlening aan reizigers bij hevige sneeuwval en andere crises verbeteren. De vervoerder gaat bijvoorbeeld in gesprek met gemeenten om gebruik te mogen maken van hun servers of websites als de eigen site zwaar wordt belast door bezoekers.
De HTM gaat eveneens onderzoek doen naar de vergroting van de capaciteit van de eigen servers. Ook komt er een 'crisis'-communicatieteam voor directe informatie aan de reizigers.
Verder moet de informatie op de panelen bij de haltes worden verbeterd en komt er een 'sneeuwnet-routeschema' op de website en bij de haltes.

Dat blijkt uit een brief van de Haagse wethouder Peter Smit -in het stadsgewest verantwoordelijk voor vervoer- over de gevolgen voor het openbaar vervoer na de hevige sneeuwval, midden januari.

Uit de brief van Smit blijkt dat dat na de winters van 2009-2010 en 2010-2011 al een aantal maatregelen is getroffen om het openbaar vervoer op gang te houden. Zo werden vier voertuigen omgebouwd tot pekeltrams en werden vijftien wissels van verwarming voorzien. Daarmee kan een noodnet in stand worden gehouden. Verwarming van meer dan vijftien wissels zou volgens de HTM niet nodig zijn. Dit omdat, schrijft Smit: "De winters in Den Haag, als gevolg van de ligging aan zee, doorgaans zachter zijn elders in Nederland".
Over meer structurele aanpassingen gaan de HTM en Haaglanden nog in gesprek. Daarbij komt bijvoorbeeld aan de orde of er meer verwarmde wissels nodig zijn op strategische plekken om een 'robuuster sneeuwnet' te laten rijden.

Ook worden dan afspraken gemaakt over hoe snel de gewone dienstregeling weer kan worden uitgevoerd nadat het is gestopt met sneeuwen.

Smit schrijft in de brief dat er veel problemen waren in Zoetermeer. Haaglanden wil met de HTM bespreken of er beter en meer vervangend vervoer nodig is in die gemeente als er daar RandstadRail niet de gebruikelijke route kan rijden.


Bericht geplaatst op zondag 3 maart 2013
Bron: Omroep West; dinsdag 19 februari 2013
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |