ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2296 / 2297 / 2298 >

Nieuw onderzoek naar geluidsoverlast RandstadRail

vrijdag 15 februari 2013

De gemeente gaat een nieuw onderzoek instellen naar de geluidsoverlast rondom het RandstadRailtracé in Oosterheem. Het geluid wordt een jaar lang gemeten, waarbij vooral wordt gekeken in hoeverre de onderhoudswerkzaamheden aan de rails bijdragen aan de overlast.
Zo wordt onder meer gekeken of bijvoorbeeld de wijze van slijpen van de rails of het smeren van de wielen invloed hebben op het geluid. Op drie locaties rondom de Randstaidral komt een meetpost te staan die tijdens verschillende weersomstandigheden en jaargetijden het geluid zal meten. Met deze kennis moet het onderhoud aan de rails zo worden aangepast dat er minder overlast komt.

Bijeenkomst
Ook komt er op dinsdag 19 februari , tussen 20:00 en 22:00 uur, een bijeenkomst met wethouder Hans Haring in de recreatieruimte van Oosterheem Centrum. Hierin wordt onder meer de geluidsmeting toegelicht, daarnaast kunnen bewoners meepraten over de overlast.

Klachten
Omwonenden klagen al jaren over overlast. Stadsgewest Haaglanden stelde hierop in 2009 een geluidsonderzoek in, hieruit bleek dat nergens langs het traject de wettelijke normen worden overschreden. Ook is er sinds 2011 een proef waarbij raildempers zijn geplaatst op het RandstadRail-traject in Seghwaert.


Bericht geplaatst op zaterdag 16 maart 2013
Bron: Postiljon/Zoetermeer Dichtbij van vrijdag 15 februari 2013
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |