ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 22 / 23 / 24 >

Stremmingen Stadslijn

vrijdag 6 oktober 2000

In de ochtendspits van woensdag 4 oktober was de Zoetermeer Stadslijn beperkt tot de Zoetermeerse lus. Na Voorweg reden de treinen leeg naar de Werkplaats bij Leidschendam om daar te keren. Reizigers werden met (de ongetwijfeld schaarse) bussen vervoerd.
Dit alles had te maken met uitgelopen werkzaamheden bij Den Haag Centraal. Daar worden op dit moment sporen vernieuwd. Ook het treinverkeer tussen Pijnacker en Den Haag was gestremd.

Een dag later, op donderdag 5 oktober, stond er in de ochtendspits een defecte trein op spoor 1 van Centrum West. Blijkbaar heeft men nog geprobeerd de twee defecte Sprinters met een twee andere Sprinters weg te slepen, aangezien de defecte trein bestond uit wel vier gekoppelde Sprinters. Bij het koppelen is het defect schijnbaar overgeslagen naar de twee slepers.
Omdat de defecte trein het spoor uit Den Haag richting Zoetermeer blokkeerde, moest het overige treinverkeer gebruik maken van het enig overgebleven spoor Zoetermeer - Den Haag ('enkelspoor rijden'). Aangezien de rijtijd Centrum West - Leidschendam Werkplaats (hier bevinden zich pas weer de eerste wissels waar van spoor gewisseld kan worden) ongeveer 9 minuten is, en de treinen zowel heen als terug over het ene spoor moesten rijden, kon slechts een 20-minutendienst worden gereden. Daarbij kwam nog dat het rechtsom-spoor niet bereikbaar is vanaf het bewuste spoor, zodat slechts linksom gereden kon worden. Dit is in de ochtendspits dus helaas de verkeerde kant op.
NS zette enige bussen, die rechtstreeks naar Den Haag Centraal reden. Onder deze bussen was onder andere een Interliner, wat een zeldzaam verschijnsel is op bus/treinstation Centrum West. Gezien het lijnnummer 380 is het mogelijk dat deze Interliner omgeleid was van z'n normale route Alphen - Den Haag.
De stremming duurde tot minstens 9:30.

Om het feest compleet te maken waren er ook die avond, en de volgende (vrijdag-)morgen problemen. Dit keer was het te wijten aan de 'bijzondere weeromstandigheid': onweer. De bliksem was ingeslagen in de verkeersleiding bij Den Haag Centraal. Van hieruit wordt al het treinverkeer in de regio bediend. Gevolg was dat donderdagavond alles, inclusief de Stadslijn, plat lag. Vrijdagochtend lag officieel alleen Den Haag - Rotterdam er nog uit, maar de Stadslijn had nog wel ernstige vertragingen. De omroep was nog steeds defect, en de blauwe informatiezuilen gaven ingesprek.


Bericht geplaatst op vrijdag 6 oktober 2000
Eigen nieuws; vrijdag 6 oktober 2000
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |