ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2300 / 2301 / 2302 >

'Alle trams laten rijden in de winter is te duur'

woensdag 20 februari 2013

Het is te duur en kost te veel menskracht om als het heeft gesneeuwd alle tramlijnen in de regio Haaglanden te laten rijden. Daarom wordt tijdens winterse omstandigheden door de HTM een zogenaamd 'sneeuwnet' ingevoerd.
Vier lijnen rijden dan niet. Maar met de rest kan 90 procent van de passagiers gewoon worden vervoerd.

En dat sneeuwnet heeft ook de afgelopen winter in principe goed gefunctioneerd, aldus de Haagse wethouder Peter Smit, in de stadsregio Haaglanden verantwoordelijk voor vervoer. Hij zei dat woensdag tijdens een vergadering van het algemeen bestuur van het stadsgewest.

Hij uitte daarbij wel kritiek op de informatievoorziening door de HTM. De website van de vervoerder ging vaak plat ging door de vele bezoekers. Ook deed de dynamische reizigersinformatie het bij de haltes vaak niet. Daarom was het bij veel reizigers niet bekend dat het sneeuwnet was ingevoerd en dat leidde weer tot vaak boze reacties bij reizigers die soms voor niets bij een halte stonden te wachten. Volgens Smit werken zowel Haaglanden als de HTM nu aan verbetering van de informatie.

Maar het idee dat 'onder alle klimatologische omstandigheden een volledige dienstregeling kan worden uitgevoerd lijkt mij niet nuttig,' verklaarde Smit. Belangrijke wissels op het sneeuwnet zijn voorzien van verwarming. Daarvan zijn er in totaal vijftien. Het kost volgens de bestuurder te veel geld om alle wissels in Haaglanden te voorzien van verwarming. Het zou volgens hem gaan om 'vele miljoenen euro's'. Omdat dit nodig is voor slechts een paar dagen in het jaar zou dat 'overkill' zijn.


Bericht geplaatst op zondag 17 maart 2013
Bron: Omroep West; woensdag 20 februari 2013
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |