ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2307 / 2308 / 2309 >

"Station Bleizo is wél inpasbaar"

zondag 7 april 2013

Uit onderzoek van een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau blijkt dat een nieuw station Bleizo (nabij de A12 tussen Zoetermeer en Lansingerland) technisch en veilig is in te passen. Zo'n station heeft een enorme meerwaarde voor de OV-reizigers in de regio.

De gemeenten Zoetermeer en Lansingerland vinden de conclusies van NS en ProRail over het niet haalbaar zijn van een station Bleizo dan ook voorbarig. Ook de vervoerswaarde en financiering vormen geen belemmering voor het station.

Het onafhankelijke bureau trekt de conclusie dat inpassing van de halte Bleizo met beperkte maatregelen veilig én robuust mogelijk is, zonder vertraging van de Intercity tussen Gouda en Den Haag. Wethouder Hans Haring van Zoetermeer: "Gezien deze uitkomsten heb ik er vertrouwen in dat een verdere constructieve samenwerking met NS en ProRail mogelijk is. In de nabije toekomst spreken we hier verder over."

Belang Bleizo
Het station heeft volgens de wethouder grote meerwaarde voor de reizigers in de regio: "De vervoersknoop Bleizo, waar trein, RandstadRail, bus, fiets en auto straks samenkomen, maakt reizen comfortabeler en sneller. De reistijdwinst voor OV-reizigers naar bijvoorbeeld Utrecht kan oplopen tot maar liefst 25 minuten. Voor alleen al de ruim 20.000 inwoners van de Zoetermeerse wijk Oosterheem is dat heel waardevol. Ook wordt de druk op de A12 met de komst van een station minder. De staatssecretaris van Infrastructuur & Milieu (I&M) beslist uiteindelijk over de komst van nieuwe stations en de vaststelling van de hoofdrailnetconcessie. Zij kan gezien het maatschappelijke belang van het station Bleizo zo nodig ervoor kiezen de kaders aan te passen, waardoor inpassing mogelijk wordt. NS en Prorail adviseren haar, maar nemen die eindbeslissing niet."

Vervoerswaarde
De potentiële vervoerswaarde van station Bleizo is al onderzocht en bedraagt, ook zonder nieuwe ontwikkelingen in het Bleizo-gebied, circa 4.400 reizigers per dag. Dit aantal in- en uitstappers is vergelijkbaar met bijvoorbeeld een station als Voorburg (cijfers 2006). Gezien de ligging aan de rand van Zoetermeer en Lansingerland, zorgen de inwoners en huidige bedrijven van deze gemeenten al voor een grote stroom in- en uitstappers.


Bericht geplaatst op zondag 7 april 2013
Bron: HTMfoto.net
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |