ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2318 / 2319 / 2320 >

"Bushaltes Zoetermeer niet seniorvriendelijk"

woensdag 24 april 2013

Lijst Hilbrand Nawijn (LHN) wil dat er in Zoetermeer beter gekeken wordt naar de bushaltes. Die zijn volgens de LHN niet seniorvriendelijk. Naast het niet toegankelijk zijn voor ouderen en mensen met een handicap is de halte aan de Bijdorplaan niet beschermd tegen barre weersomstandigheden.
De LHN draagt alle ouderen en inwoners met een mobiliteitsbeperking een warm hart toe. Voor velen van hen is het gebruik van het openbaar vervoer moeilijk of zelfs onmogelijk door de haltes. De haltes hebben een te grote instap of zijn moeilijk te bereiken.

In de Nota Mobiliteit staat dat het openbaar vervoer toegankelijk moet zijn voor mensen met een handicap. Dit is in Zoetermeer dus niet het geval. Om deze algemene doelstelling te behalen is het noodzakelijk de haltes te laten voldoen aan de basiscriteria van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Een goede oplossing voor een gelijkvloerse instap kan zijn opgehoogde haltes.

De halte aan de Bijdorplaan gaf de doorslag. Deze halte heeft geen hokje en is dus niet beschermd tegen barre weersomstandigheden. Naar aanleiding van deze situatie heeft de LHN een aantal vragen gesteld aan het college over de verbetering van de bushaltes in Zoetermeer.


Bericht geplaatst op vrijdag 26 april 2013
Bron: Postiljon/Zoetermeer Dichtbij van woensdag 24 april 2013
Meer nieuwsberichten over | Bus algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |