ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2324 / 2325 / 2326 >

Kapotte wissel oorzaak van RandstadRail-storing

vrijdag 12 april 2013

Een defect aan een wissel bij de halte Forepark in Den Haag heeft de storing van vrijdagochtend veroorzaakt, dat meldt de HTM.

"Bij een defect worden uit veiligheidsoverwegingen RandstadRail 3 en 4 en de E-lijn omgeleid. We nemen direct contact op met de aannemer die de storing moet oplossen," zegt een woordvoerder van het Haagse vervoersbedrijf. "Het duurde helaas lang om de storing te verhelpen. Pas rond 9:15 uur konden we weer over de wissel rijden."

Excuses HTM
De wissel ligt op een cruciaal punt en wordt intensief gebruikt. Als er een storing is, heeft die grote gevolgen voor de hele lijnvoering van de RandstadRail. De HTM is zich er van bewust dat op zo'n moment veel reizigers gedupeerd zijn. "Dat vinden wij oprecht heel erg. Zeker omdat de storing in de ochtendspits plaatsvond."

De HTM heeft direct na de storing via de sociale media, mail actueel en de dynamische borden bij de haltes alternatieve reisadviezen gegeven. "Maar dat betekende toch extra reistijd of extra overstappen, en dat heeft voor ongemak gezorgd bij onze reizigers," zegt de woordvoerder.

Ernstige vertragingen
Door de storing ontstonden ernstige vertragingen en omleidingen. Zo konden trams uit Zoetermeer niet verder rijden dan het Forepark. En vanuit Den Haag kwamen de Randstadrail lijnen 3 en 4 niet verder dan station Laan van NOI. Ook de Rotterdamse lijn E ondervond hinder van de storing. Bij het Forepark zijn er vaker wisselstoringen, ook in de winter was het regelmatig raak.


Bericht geplaatst op maandag 29 april 2013
Bron: Den Haag FM van vrijdag 12 april 2013
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |