ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2327 / 2328 / 2329 >

Politiek Zoetermeer wil snel oplossing RandstadRail

dinsdag 16 april 2013

De VVD en Lijst Hilbrand Nawijn in Zoetermeer roepen op om de problemen bij RandstadRail zo snel mogelijk op te lossen. Dinsdagochtend liepen reizigers vanuit Zoetermeer naar Den Haag weer forse vertragingen op door een wisselstoring bij bedrijventerrein Forepark bij Leidschenveen. Het is de derde keer in vijf dagen tijd dat reizigers lang op de RandstadRail moesten wachten.
VVD-raadslid Robin Fries is boos. "Wisselproblemen kunnen een keer voorkomen maar het lijkt inmiddels een structureel probleem en dat is kwalijk. Je moet op RandstadRail kunnen vertrouwen."

Ook Jan Lobel van de Lijst Hilbrand Nawijn stoort zich aan de vertragingen. "RandstadRail is een belangrijk vervoersmiddel voor Zoetermeerders. Als hij niet rijdt dan hebben burgers daar last van."

Boete voor vervoerder
De VVD wil dat het Stadsgewest Haaglanden optreedt wanneer de vervoersvergunning van de HTM in 2016 afloopt. "Bij het verlenen van de nieuwe vergunning moet het Stadsgewest als voorwaarde stellen dat dienstverlening en punctualiteit in orde zijn. Dat gebeurt nu al bij de NS. Dat betekent dat als de RandstadRail niet op tijd rijdt, het vervoersbedrijf of de directie een boete moeten betalen."

Jan Lobel ziet meer in extra onderhoud. "Dat betekent extra controle op de wissels."


Bericht geplaatst op maandag 29 april 2013
Bron: Omroep West; dinsdag 16 april 2013
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram | Politiek

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |