ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2331 / 2332 / 2333 >

Wissels RandstadRail tegen de zin van HTM gekocht

woensdag 17 april 2013

De wissels bij het Forepark in Den Haag die de afgelopen tijd voor veel storingen zorgden, zijn tegen het advies van HTM gekocht door het Stadsgewest. Dat zeggen bronnen tegen Omroep West.

Door de storingen bij het Forepark reden vrijdag, maandag en dinsdag RandstadRaillijnen 3 en 4 met grote vertragingen. De wissel leek het wel te doen, maar zond een verkeerd signaal uit waardoor de seinen op rood sprongen. Trambestuurders moesten dus stoppen, of heel voorzichtig door rood rijden.

Onbegrijpelijke beslissing
Bronnen bij de HTM melden Omroep West dat een zelfde soort wissel in het verleden ook in de stad is gebruikt, en toen voor dezelfde problemen zorgde. Toen de RandstadRail werd aangelegd wilde HTM ook een ander soort wissel gebruiken. Maar het stadsgewest besloot anders en kocht de wissel die er nu ligt. Een andere was simpelweg te duur, zeggen de bronnen. "Dat is een onbegrijpelijke beslissing", hoor je op de werkvloer bij HTM.

HTM heeft dinsdagnacht weer geprobeerd de gewraakte wissel te repareren. Woensdagochtend leek alles te gaan zoals het hoort, maar of de wissels ook op langere termijn naar behoren blijven werken is de vraag.

RET
De problemen met de wissels zorgt ook in Rotterdam voor discussie. De RET koos indertijd voor een andere variant. Nu het misgaat op het Haagse deel van de RandstadRail zijn ook reizigers uit de havenstad de dupe.
Directeur Pedro Peters van de RET twittert woensdag dat hij de irritatie van de reizigers begrijpt. Hij laat weten dat de directeur techniek van zijn bedrijf woensdag weer langsgaat in Den Haag.

Andere wissels
Volgens bronnen zou het bedrijf Siemens inmiddels hebben aangeboden andere wissels neer te leggen. Die waren in het verleden erg duur, nu zijn ze iets goedkoper. Maar zelfs als daarvoor wordt gekozen kan het nog jaren duren voordat het probleem definitief is opgelost.


Bericht geplaatst op maandag 29 april 2013
Bron: Omroep West; woensdag 17 april 2013
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |