ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2334 / 2335 / 2336 >

CDA Zoetermeer steunt College in strijd om station Bleizo

woensdag 1 mei 2013

In 2008 hebben de gemeente Zoetermeer, Lansingerland, Stadsgewest Haaglanden en Rotterdam besloten om Bleizo een vervoersknooppunt te laten zijn. De NS heeft in dit traject haar intentie uitgesproken station Bleizo te realiseren.

De trein, RandstadRail, bus, auto en fiets komen bij elkaar in Bleizo. Hierdoor ontstaat een hoogwaardige en snelle openbaar vervoerverbinding met Utrecht, Rotterdam en Den Haag.

De NS en Prorail lijken steeds meer afstand te nemen van het NS-station Bleizo. Hierover is in de laatste raadsvergadering voor het meireces gesproken. CDA Zoetermeer steunt het College in haar inspanningen een station te realiseren. "De onderhandelingen tot realiseren van een station zijn nu gaande en een broedende kip moet je niet storen. Ook verdeeldheid in de politiek zal niet leiden tot een betere onderhandelingspositie", aldus CDA raadslid Peggy-Ann Clarck. "Het traject Bleizo is een uitdagend traject dat de nodige inspanning kost om te realiseren. Wij zien het Strategisch belang in relatie tot ontsluiting van Oosterheem, de snelle openbaar vervoerverbinding met Utrecht, Rotterdam en Den Haag en de het belang voor de gebiedsontwikkeling".

Het CDA riep op tot daadkracht en wil voor de zomer dan wel eerder terugkoppeling van het College. De CDA fractie roept het College op alles op alles te zetten om de realisering van het station Bleizo met daarbij de verbinding naar Rotterdam op kort termijn veilig te stellen.
Het College gaf aan er alles aan te zullen doen om het station en de verbindingsweg met Rotterdam veilig te stellen. Het College gaf aan dat het realiseren van stations langs twee wegen kan. De ene weg is via een participatie vanuit de NS. De tweede mogelijkheid is via de weg van de concessie waarbij het ministerie en de Tweede Kamer besluiten dat er een station komt. In dat traject zitten wij nu en de kans is groot dat het station er via deze weg komt.

Het CDA was tevreden met de beantwoording van het college en gaat uit van een positieve uitkomst. Maar het CDA vindt ook dat we ons niet blind moeten staren, er moet ook een terugvaloptie worden uitgewerkt zodat we straks niet met lege handen staan. Het college houdt de Raad op de hoogte van de ontwikkelingen. In het najaar zal er wederom een debat over Bleizo volgen. In de tussentijd zal het CDA de ontwikkelingen kritisch blijven volgen. Het CDA wenst het college veel succes toe in dit traject!


Bericht geplaatst op woensdag 1 mei 2013
Bron: HTMfoto.net
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |