ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2351 / 2352 / 2353 >

"RandstadRail heel vaak te laat"

dinsdag 21 mei 2013

Het gaat erg slecht met het op tijd rijden van RandstadRail. Het is de HTM het afgelopen halfjaar geen één maand gelukt om aan de punctualiteitseisen van het Stadsgewest Haaglanden te voldoen, dat meldt het AD.

De trams van RandstadRail mogen in 99 procent van de gevallen maximaal één minuut te laat vertrekken en maximaal vier minuten te laat op een halte aankomen. Dat is wel een hele hoge eis, want bij het openbaar vervoer geldt meestal een eis van 95 procent.

Dit percentage haalt RandstadRail echter ook niet. De afgelopen maanden kwam de score uit tussen de 92,7 en 85,5 procent met als dieptepunt de winterperiode. Vooral RandstadRail 4 doet het slecht.

Wisselstoringen
De afgelopen maanden waren er veel problemen. Zo schieten de wissels bij het Forepark regelmatig in storing doordat vocht in de apparatuur onterechte veiligheidsmeldingen geeft. Trams staan daardoor gestremd of rijden met forse vertraging. In de winter zorgden sneeuw en vorst voor veel uitval van trams in met name Zoetermeer. De Haagse wethouder en bestuurder van het Stadsgewest Haaglanden Peter Smit zei eerder dat de wissels bij het Forepark zonodig vervangen moeten worden. In juni komen alle betrokken partijen bijeen om te praten over oplossingen voor de problemen bij RandstadRail.


Bericht geplaatst op dinsdag 21 mei 2013
Letterlijk bericht DenHaagFM van dinsdag 21 mei 2013
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |