ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2352 / 2353 / 2354 >

Haaglanden geeft subsidie voor aanpassing wissels

woensdag 22 mei 2013

Het Stadsgewest Haaglanden subsidieert HTM voor een bedrag van € 0,8 miljoen voor het aanpassen van wissels die cruciaal zijn voor het winternet van RandstadRail. De afgelopen maanden zijn veel Zoetermeerse reizigers van RandstadRail geconfronteerd met vertragingen door wisselstoringen. Deze storingen werden veroorzaakt doordat onderdelen van de wissels gevoelig zijn voor vocht en sneeuw.

HTM heeft de afgelopen maanden onderzoek laten doen naar het functioneren van de wissels op het Haagse deel van de RandstadRail. De wissels, die al langere tijd voor vertragingen zorgen, presteren aanzienlijk minder dan bijvoorbeeld de wissels op het Rotterdamse traject. Gebleken is dat het hoge aantal storingen van de wissels niet te wijten is aan de onderhoudsinspanningen van HTM maar dat er wel diverse andere oorzaken aan te wijzen zijn die een degelijk functioneren een hogere punctualiteit in de weg staan. Vandaag zal het onderzoeksrapport en de mogelijke oplossingsrichtingen worden besproken in het dagelijks bestuur van het Stadsgewest Haaglanden, de opdrachtgever van HTM.

Integratie
Een van de in het rapport genoemde problemen is de interactie tussen de verschillende onderdelen van het wisselsysteem (ijzerwerk, steller en de beveiliging). De wissels en het beveiligingssysteem zijn los van elkaar zijn aanbesteed waardoor bijsturing bij verstoringen lastiger is dan wanneer beide (wissel en beveiligingssysteem) bij dezelfde leverancier in beheer zouden zijn. HTM overlegt met de betrokken leveranciers hoe de gehele systeemintegratie onder één verantwoordelijkheid kan komen te vallen.

Wissels
Daarnaast blijken de gebruikte wissels op het Haagse traject van de RandstadRail erg gevoelig voor vocht en sneeuw en presteren minder dan vergelijkbare wissels op andere trajecten. In overleg met het Stadsgewest Haaglanden en de RET is besloten om te onderzoeken of de 12 tot 14 wissels die cruciaal zijn voor het winternet, nog voor de winter kunnen worden aangepast en desnoods vervangen. In het voorjaar van 2014 zal evaluatie moeten uitwijzen of ook de andere wissels op het Haagse traject voor aanpassing of vervanging in aanmerking komen.


Bericht geplaatst op donderdag 23 mei 2013
Letterlijk bericht De Weekkrant/Streekblad Zoetermeer van woensdag 22 mei 2013
Meer nieuwsberichten over | Werkzaamheden en geplande aanpassingen tram | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |