ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2365 / 2366 / 2367 >

Raad praat over geluidoverlast Randstadrail Oosterheem

maandag 10 juni 2013

CDA
De gemeenteraad heeft op maandag 10 juni jl. gesproken over het bestemmingsplan voor Oosterheem/Zegwaardseweg-Noord. Voor bewoners van het gebied is er één overheersend thema: de geluidsoverlast veroorzaakt door de binnenstormende Randstad Rail tram over het viaduct langs de Hugo de Grootstraat. Hoewel dit probleem niet kan worden opgelost in het Bestemmingsplan, heeft de Gemeenteraad toch erkend dat hier onmiddellijke actie ter verbetering vereist is. Op initiatief van het CDA is raadsbreed een motie aangenomen waarin het College wordt opgeroepen zo snel mogelijk in overleg te treden met de HTM om te kijken of er mogelijkheden zijn de snelheid van de RandstadRail op bepaalde delen van het traject te verlagen en daarmede de geluidsoverlast te beperken. Het gaat dan om een tijdelijke maatregel in afwachting van een structurele oplossing die dit jaar nog gevonden moet worden.

D66
Het spoorviaduct in de wijk Oosterheem veroorzaakt al jaren overlast bij de bewoners van de wijk. Het nieuwe bestemmingsplan Oosterheem biedt ook geen oplossing voor de geluidsoverlast. Bewoners van de Aarlanderveenstraat hebben bezwaar gemaakt tegen dit plan.
"Een bizarre situatie", dat vindt D66 van de geluidsoverlast van Randstadrail in de wijk Oosterheem. "Bewoners klagen nu al vijf jaar vergeefs over het tramlawaai", aldus raadslid Willem Bos. Volgens D66 is het de hoogste tijd om de geluidsoverlast van het tramviaduct aan te pakken.

De nieuwe bouwlocaties in Oosterheem liggen pal naast de woningen die nu al geluidsoverlast hebben. Deze bouwlocaties hebben ook een zogeheten hogere geluidswaarden. Hier mag dus meer geluid worden gemaakt. D66 vind dat het lawaai bij de bron moet worden aangepakt, dat past bij Duurzaam Zoetermeer.

Het College van B&W heeft nu toegezegd met een plan te komen hoe de geluidsoverlast concreet aangepakt zal worden.

Bewoners van de Aarlanderveenstraat hadden bezwaar gemaakt tegen het nieuwe bestemmingsplan Oosterheem omdat het geen oplossing biedt voor de geluidsoverlast die het spoorviaduct bij hun woningen al vele jaren veroorzaakt. Volgens het College van B&W ziet het bestemmingsplan echter uitsluitend toe op nieuwe bouwlocaties. D66 ziet echter wel degelijk een relatie tussen de geluidsoverlast bij de huidige woningen en het bestemmingsplan. 'De nieuwe bouwlocaties liggen pal naast de woningen waar nu geluidsoverlast is", aldus D66 raadslid Willem Bos, "dan moet je wel veel vingers in de oren stoppen om te zeggen dat de tramherrie er dan opeens niet meer is". Het College van B&W heeft besloten tot zogeheten hogere geluidswaarden voor de bouwlocaties. Bij deze locaties mag dan meer geluid worden gemaakt. "Het geluidsprobleem wordt dan gewoon op het bordje van de nieuwe inwoners geschoven", legt Willem Bos uit, "in plaats van de overlast bij de tram zelf aan te pakken waar ook de huidige bewoners baat bij hebben." En aanpak van lawaai bij de bron past volgens D66 bij Duurzaam Zoetermeer. Het College van B&W heeft nu toegezegd met een plan te komen hoe de geluidsoverlast concreet aangepakt zal worden.


Bericht geplaatst op vrijdag 12 juli 2013
Samengesteld bericht van 10/20 juli 2013
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen | Oosterheemlijn

Velthuijs heeft op vrijdag 24 juli 2015 de volgende reactie geplaatst.

geluidsoverlast

Hallo, ik woon aan de Griekenlandlaan bij het viaduct van de RandstadRail.Sinds kort rijdt de HTM met dubbele voertuigen wat de geluidsoverlast aanzienlijk doet toenemen.De deur van het balkon kan je niet meer ooen hebben en al helemaal niet als de tv aanstaat.Dus niet alleen Oosterheem heeft last van de herrie.
vr.gr.Tineke Velthuijs

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |