ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2366 / 2367 / 2368 >

Geen hinder RandstadRail plaatsen brugdelen Westerpark

zaterdag 13 juli 2013

De bouw van de fiets- en voetgangersbrug bij het Westerpark is nu zover gevorderd dat de aannemer de laatste losse brugdelen op hun definitieve plek gaat aanbrengen. Dat gebeurt in het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 juli.

De brugdelen van de brug zijn in Friesland geproduceerd en onlangs via speciale transporten naar Zoetermeer gebracht. Op het bouwterrein langs de Leidschendamseweg (N469) zijn ze aan elkaar gelast.

De aannemer werkt niet alleen het hele weekend, maar ook in de nachten van zaterdag op zondag en van zondag op maandag. De Leidschendamseweg is van zaterdag 14:00 uur tot maandagochtend 5:00 uur voor al het verkeer afgesloten. Ook het fietspad langs de Leidschendamseweg is dan dicht. Het Sprinterpad blijft open, maar de aannemer zal `s nachts fietsers tegenhouden als dat nodig mocht zijn. De omleiding voor het verkeer is met borden aangegeven.

Op zaterdagavond rond 18.00 uur begint de aannemer met de opbouw van de hijskranen. Tussen 1:30 en 7:00 uur brengt hij het brugdeel over de baan van RandstadRail op zijn plaats. Direct daarna begint hij met het plaatsen van het laatste brugdeel over de Leidschendamseweg. Dit moet op maandagochtend om 5:00 uur klaar zijn.

De HTM maakt van de gelegenheid gebruik om in de nacht van zaterdag op zondag het transformatorhuisje langs de trambaan (vlakbij het tunneltje onder de trambaan) te slopen.

RandstadRail rijdt volgens de gewone dienstregeling. Buslijn 30 Zoetermeer - Leidschenveen - Ypenburg - Rijswijk - Wateringen - Naaldwijk rijdt tussen Zoetermeer Centrum West en station Ypenburg rechtstreeks. De tussengelegen haltes vervallen.


Bericht geplaatst op vrijdag 12 juli 2013
Publicatie gemeente Zoetermeer van maandag 8 juli 2013
Meer nieuwsberichten over | Plannen algemeen | Werkzaamheden en geplande aanpassingen bus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |