ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 236 / 237 / 238 >

Ziekelijk - Column Peter van de Stadt

zaterdag 7 december 2002

Van het verhaal van een Zoetermeerse vader en moeder, deze woensdagavond gedaan voor de commissie Bestuur & veiligheid, kreeg ik koude rillingen over mijn rug.
De ouders vertelden daar over de mishandeling van hun zoon (20) en dochter (18) in de Zoetermeerse Sprinter. Op zomaar een vrijdagavond in oktober werden zij zonder enige aanleiding onder handen genomen door een groep Antilliaanse jongeren. De zoon werd meerdere malen tegen zijn hoofd geschopt. Het was eigenlijk een wonder dat hij het overleefde. Hij brak onder meer zijn oogkas en hij zal waarschijnlijk blijvend letsel overhouden. Zijn zus zal voor een deel doof blijven aan één oor, zo erg werd zij geslagen. Te gruwelijk voor woorden.
Na deze verhalen uit de praktijk reageerden de politieke partijen. Bijna allemaal spraken ze hun afschuw uit en betoonden ze op enigerlei manier hun medeleven. Bijna, want ik vond het opvallend dat er bij Klaas Schra namens de ChristenUnie/SGP geen woord van medeleven afkon die avond. Bij zijn collega Hans Griep (CDA) wel, maar die meende weer dat de kranten niet meer mogen berichten over Antilliaanse jongeren, maar gewoon over jongeren. Daar gaan we weer, dacht ik. Veeg maar onder het tapijt.
Dat je daarmee het probleem verdoezelt (een kleine groep specifieke jongeren zorgt voor verregaande overlast en pure geweldpleging) en dat je tegenwoordig juist het beestje bij het naampje moet noemen, bevestigde gelukkig zowel wethouder Gemma Smid als politiechef Kees Verzaal. Die wens valt ook te horen in de allochtone bevolkingsgroepen. Zij zijn er evenzeer doodziek van dat een groepje het feitelijk verziekt voor een hele gemeenschap. Hopelijk werpt het aangekondigde anti-hufterbeleid van de politie in de Sprinter straks snel vruchten af. En maakt het Openbaar Ministerie zich er dit keer niet met een werkstraf voor de daders vanaf.

Over andere 'helden' gesproken. Op de Zoetermeerse school van mijn zoon (10) bleek ingebroken. Docenten en leerlingen constateerden maandag geschokt dat jeugd een puinhoop in een klaslokaal hadden gemaakt. Op de muur was van alles gekalkt, er lagen etensresten, schoolspullen waren gestolen. Maar wat mij in het kader van het onderwerp van deze column wederom de rillingen gaf, was het feit dat het aquarium vrijwel was leeggehaald. De vissen van de leraar bleken in stukken te zijn gesneden en in de laatjes van de leerlingen te zijn gedeponeerd. Daar staat je verstand bij stil.


Bericht geplaatst op vrijdag 21 november 2003
Letterlijk bericht Haagsche Courant editie Zoetermeer
Meer nieuwsberichten over | 18 oktober 2002

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |