ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2371 / 2372 / 2373 >

Rover: 'Reizigers positief over station Bleizo'

woensdag 26 juni 2013

Volgens reizigersorganisatie Rover is bijna tachtig procent van de reizigers positief over de komst van station Zoetermeer-Bleizo. Dat blijkt uit een enquête waar 253 trein- en RandstadRailreizigers op reageerden.

Het grootste gedeelte van de positieve respons komt uit Lansingerland en de nabij gelegen wijk Oosterheem. "Van de onderzoeksgroep is de huidige reistijd gemiddeld 1 tot 1,5 uur", legt een woordvoerder van Rover Zoetermeer uit. "49% van de respondenten geeft aan altijd via Zoetermeer-Bleizo te zullen gaan reizen, onafhankelijk van de reistijdwinst. Dit aantal loopt op tot 72% naarmate de reistijdwinst toeneemt."

Voorwaarden
Op basis van deze resultaten zegt Rover positief te zijn over de komst van Station Bleizo. Toch heeft de reizigersorganisatie nog wat kanttekeningen. "Wel zijn we van mening dat de ZoRo-bus, die bij het nieuwe station zal stoppen, ook door Berkel zou moeten rijden." Ook ziet Rover Zoetermeer graag dat op termijn de buslijn wordt vervangen door een tram of metroverbinding met aansluiting op de E-lijn in Rotterdam. "Daarnaast is het van belang dat er voldoende, bewaakte fietsenstallingen komen voor de forensen uit andere wijken en kan het station een park & ride voorziening krijgen voor doorgaande reizigers naar Den Haag CS." Ook zouden er streekbussen moeten komen naar moeilijk bereikbare plaatsen als Zevenhuizen, Moerkapelle en Benthuizen.

Station Zoetermeer-Oost
Rover zegt verder het van belang te vinden dat station Zoetermeer-Oost blijft. "Dit station trekt veel reizigers uit Rokkeveen. Ook mogen de Intercity's en sprinters geen last hebben van de komst van station Zoetermeer - Bleizo."

Reistijdwinst
Wethouder Hans Haring zegt blij te zijn met de uitkomst van het onderzoek: "Het onderschrijft het maatschappelijk belang van het station. De reistijdwinst voor OV-reizigers kan met het station oplopen tot maar liefst 25 minuten. Ruim 70.000 inwoners uit Oosterheem en Lansingerland kunnen straks sneller richting Gouda, Utrecht en Rotterdam reizen."


Bericht geplaatst op vrijdag 12 juli 2013
Letterlijk bericht De Weekkrant/Streekblad Zoetermeer van woensdag 26 juni 2013
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer | Reizigersvereniging ROVER

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |