ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2372 / 2373 / 2374 >

Fouten bij systeem HTM zorgen voor hogere ritprijs RandstadRail

vrijdag 28 juni 2013

Door een fout in het systeem van HTM worden sommige ritprijzen met de RandstadRail te hoog afgerekend. Dit gebeurt meestal als het voertuig vertraging heeft. Hierdoor wordt de kortste mogelijke afstand niet meer in rekening gebracht. Voor een rit van 2,5 kilometer op lijn 3 werd bijvoorbeeld 5,85 euro gevraagd, terwijl het maximale afstandstarief tussen de verst gelegen haltes op deze lijn 3,86 euro bedraagt.

Dit blijkt uit antwoorden van de gemeente Zoetermeer op schriftelijke vragen van de SP. De gemeente gaat via Stadsgewest Haaglanden nu aan HTM vragen of reizigers hiervoor automatische compensatie krijgen. Volgens de gemeente blijkt 'uit een eerste onderzoek' dat het overigens onmogelijk lijkt om de fouten van het systeem automatisch te detecteren. 'Reizigers kunnen, wanneer ze een te hoge afschrijving hebben geconstateerd (bij het uitchecken of het opvragen van reisgegevens bij een automaat of op internet), het te veel afgeschreven saldo terug vragen bij HTM."

Fout in systeem
Volgens HTM wordt de fout in het systeem gemaakt als er een verstoring van de dienstregeling is. "Hoewel de juiste in- en uitstaphaltes worden genoemd 'denkt' het systeem dat de grootst mogelijke afstand bij HTM is afgelegd en wordt het daarvoor geldende tarief van € 5,00 in rekening gebracht. Hierbij kan, afhankelijk of de reiziger bezig is met zijn eerste rit of reeds is overgestapt, nog het opstaptarief van € 0,86 worden opgeteld."

Te veel betaald
In vijf maanden tijd zou er bij de HTM voor zo'n 1.306 ritten te veel zijn betaald. In 1.089 van de 1.306 gevallen was er sprake van een rit met een vertrek- en/of aankomstpunt in Zoetermeer.


Bericht geplaatst op vrijdag 12 juli 2013
Bron: Postiljon/Zoetermeer Dichtbij van vrijdag 28 juni 2013
Meer nieuwsberichten over | Tarieven & kaartjes | Tram algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |