ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2374 / 2375 / 2376 >

Siemens moet wisselproblemen RandstadRail oplossen

maandag 15 juli 2013

HTM heeft afgelopen vrijdag Siemens de opdracht gegeven de wisselstellers te vervangen op RandstadRail. Met dit werk is een bedrag gemoeid van ruim 1,5 miljoen euro. Beide bedrijven zetten alles op alles om de wissels voor de winterperiode (december 2013) te hebben vervangen. Dat meldt HTM maandag in een persbericht. Eerder op de dag had vervoerder RET de noodklok geluid over de vele wisselstoringen.

De huidige wisselstellers op het Haagse deel van de RandstadRail functioneren aanzienlijk slechter dan voorheen waardoor zich storingen voordoen in het beveiligingssysteem. Recent onderzoek wees uit dat de problemen met de wisselstellers geen relatie hebben met de intensiteit van gebruik of de weersomstandigheden.

Voorlopig worden alleen op de meest cruciale punten de wisselstellers vervangen. HTM investeert fors meer dan de 800.000 euro die eind mei 2013 door het Stadsgewest Haaglanden beschikbaar is gesteld om het probleem blijvend op te lossen.

RET deed eerder deze maand het aanbod om de wisselstellers te vervangen door oude wisselstellers die zij op voorraad heeft. "Het aanbod van RET miste echter belangrijke specificaties en ging uit van één type steller waar drie verschillende typen stellers nodig zijn" zegt HTM in het persbericht.

De RET luidde vandaag vanwege de vele wisselstoringen de noodklok in het Algemeen Dagblad. De HTM is daar niet blij mee, zo blijkt uit de verklaring. "HTM betreurt het dat de RET haar ongenoegen over de keuze van HTM voor Siemens in de media ventileert door te stellen dat er nu een onzekere toekomst voor RandstadRail dreigt."

Dagelijks wordt RandstadRail gebruikt door gemiddeld 39.000 reizigers.


Bericht geplaatst op vrijdag 26 juli 2013
Letterlijk bericht Treinreiziger.nl van maandag 15 juli 2013
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |