ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2389 / 2390 / 2391 >

Ernstige hinder RandstadRail van schietpartij Zoetermeer

zaterdag 14 september 2013

Bij een schietpartij in Zoetermeer raakten zaterdag 14 september in de vroege ochtenduren drie personen gewond. De politie hield na een korte achtervolging een 36-jarige verdachte uit Amsterdam aan.

Omstreeks 05:30 uur zagen agenten via het cameratoezicht dat op het Theaterplein een vechtpartij gaande was. Er ontstond een flinke oploop. Kort daarna kreeg de politie meerdere meldingen over een schietpartij op dezelfde locatie. Alle beschikbare politie-eenheden werden ter plaatse gedirigeerd. Personeel van de centrale meldkamer van de eenheid Den Haag zorgde dat meerdere politie-eenheden uit de regio ter ondersteuning van het incident ter plaatse kwamen.

Toen de eerste agenten op het Theaterplein ter plaatse kwamen, troffen zij daar meerdere personen gewond aan. In totaal bleek dat er drie personen in de leeftijd van 20-26 jaar oud door vuurwapengeweld waren geraakt. Deze personen hadden meerdere schotwonden in been en heup. Politieagenten verleenden direct de eerste noodzakelijke medische zorg. Personeel van de ambulancedienst nam dit korte tijd later over.

Vrijwel direct vond er een zoektocht plaats naar de vermoedelijke schutter. Meerdere omstanders verstrekten de politie een signalement van deze verdachte. Een van de politie-eenheden zag een man die voldeed aan het signalement vanaf het Zoetermeerse stadscentrum op een bromfiets wegrijden. De agenten zetten direct de achtervolging in en sommeerden de man om te stoppen. De verdachte weigerde dat. Ook na het aanroepen dat er geweld zou worden gebruikt, bleef de man doorrijden. Tijdens de achtervolging is door politiepersoneel meerdere keren ter aanhouding op de verdachte geschoten.

Via het Zoetermeerse stadshart reed de man naar de Reimstraat, de Bordeauxstraat en de ItaliŽlaan. Daar ging hij met zijn bromfiets onderuit en dook het nabij deze wegen gelegen water in. Achtervolgd door enkele agenten die ook te water gingen zwom de man naar de overkant en rende richting de Dumeelaan. Politiepersoneel van de hondenbrigade hield de man, die zich trachtte te verstoppen in de beschoeiing, kort tijd later aan. De verdachte, een 36-jarige man uit Amsterdam, werd tijdens de aanhouding door de politiehond gebeten. Hij bleek verder niet gewond te zijn geraakt. De verdachte werd na behandeling door de GGD overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.

De politie creŽerde meerdere plaatsen delict (PD's). Op het Theaterplein, Amsterdamstraat, ItaliŽlaan en Dumeelaan werd een groot onderzoek gestart. Aan de politieactie deden enkele tientallen agenten mee. De politie stelt een onderzoek in naar het schietpartij en de achtergronden daarvan. Het nabijgelegen station Centrum West is gedurende lange tijd afgesloten geweest als gevolg van de schietpartij en het onderzoek. RandstadRail 3 en 4 reden vanuit Den Haag niet verder dan de halte Leidschenveen.

Omdat de rol van de bij het incident betrokken slachtoffers niet duidelijk is, werden ook zij aangehouden.

Bent u getuige geweest van dit incident of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het achterhalen van de toedracht en achtergronden van het incident? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Aanvulling
Later die dag was er nog een seinstoring bij Centrum West. Reizigers mochten met NS tussen Den Haag en Zoetermeer reizen.


Bericht geplaatst op zondag 13 oktober 2013
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zaterdag 14 september 2013
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram | Veiligheid algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |