ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2391 / 2392 / 2393 >

SP bezocht verkeersknooppunt Bleizo

vrijdag 26 juli 2013

Het Factory Outlet Center Bleizo vond de SP geen goed idee, maar dat betekent niet dat er geen andere goede opties zijn voor ontwikkeling van het gebied. "Wat er ook komt, de infrastructurele basis moet goed zijn", aldus Ewout den Heijer van SP-Zoetermeer.

De vice-fractievoorzitter van SP-Zoetermeer bracht op donderdag 18 juli samen met Tweede Kamerlid Farshad Bashir en Statenlid Lies van Aelst een werkbezoek verkeersknooppunt Bleizo, precies op de grens tussen Bleiswijk en Zoetermeer. Voor goede ontsluiting van het gebied werd hier al jaren geleden een nieuw station gepland. Anno 2013 is dit er nog steeds niet, maar de vooruitzichten zijn goed. In de stralende zon lichtte burgemeester Aptroot van Zoetermeer samen met wethouder Hans Haring en projectmanager Dennis Dierickx de voordelen van het nieuwe station nog eens toe.

De belangrijkste, ook voor de SP, zijn tijdwinst en betere bereikbaarheid. Het nieuwe station verbindt de spoorlijn Utrecht-Gouda-Den Haag/Rotterdam met lijn 4 van de RandstadRail, die nu nog doodloopt bij halte Javalaan. Reizigers zijn hierdoor straks bijna een half uur sneller in Rotterdam en Den Haag. Een parkeerterrein met 700 plaatsen maakt het voor automobilisten aantrekkelijk om op Bleizo over te stappen op het OV en ook fietsers kunnen straks gebruikmaken van het nieuwe viaduct over de A12.

Gebiedsontwikkeling
Over de plannen voor de ontwikkeling van de rest van het gebied is de SP kritischer. Wat ons betreft worden de bedrijventreinen in Zoetermeer langzaam maar zeker verplaatst naar dit nieuwe, goed ontsloten gebied, om daarna woningbouw mogelijk te maken op de huidige bedrijvenlocaties. Verder ziet de SP graag een volledig groene en duurzame P&R en willen we zeker wat betreft nieuwe kantoren bouwen voor leegstand voorkomen. De kosten voor het project (nog 75 miljoen euro) zijn niet mals, maar hier wegen de extra werkgelegenheid en de voordelen voor de reiziger tegenop. Aangezien de gemeente Zoetermeer nu al opdraait voor rekeningen van slecht presterende bedrijven in de Leisure-sector, wil de SP op dit terrein juist extra voorzichtig zijn.

Hobbels
De bestuurlijke weg naar het nieuwe station Bleizo is niet zonder hobbels. Na zes jaar vertraging in de besluitvorming schat Burgemeester Aptroot de kans het er nu ook echt komt inmiddels op 95%. Dit is helemaal in lijn met de wens van de SP, die dit voorjaar samen met een ruime Kamermeerderheid het kabinet per motie opriep om nu eindelijk haast te maken met het nieuwe station. Eind november bespreekt de Tweede Kamer de nieuwe Nota Meerjarige Infrastructurele Projecten van minister Schulz van Haegen, die hopelijk de gewenste duidelijkheid verschaft.

Dat het al zo lang duurt, komt onder meer doordat de NS en ProRail berekenden dat het extra station een minuut vertraging zou opleveren voor de drukbereisde intercitylijn Utrecht-Gouda/Rotterdam. Nu een oplossing voor deze zogenoemde ‘uitbuiging’ van het traject is gevonden, is het aan de gemeente Zoetermeer en de andere leden van de gemeenschappelijke regeling Bleizo (de gemeente Lansingerland, het Stadsgewest Haaglanden en de Stadsregio Rotterdam) om in overleg met de NS, ProRail en het ministerie de laatste hobbels voor het nieuwe station uit de weg te ruimen en voorstellen te doen voor verdere invulling van het plan.


Bericht geplaatst op zondag 13 oktober 2013
Bron: Haags Tramnieuws van 26 juli 2013
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |