ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2404 / 2405 / 2406 >

Stations Zoetermeer 23 keer overgeslagen

woensdag 27 november 2013

Reizigers in Zoetermeer hebben dit jaar 23 keer tevergeefs op een trein gewacht. De stations werden door de NS voorbijgereden om grootschalige vertraging te voorkomen. Dagelijks worden in Nederland gemiddeld 9 stations overgeslagen.

Het hoofdstation van Zoetermeer wordt met een percentage van 0,05 procent bovengemiddeld overgeslagen. Hier werd 18 keer door de NS doorgereden. Bij station Zoetermeer Oost gebeurde dat dit jaar 5 keer.

In vergelijking met vorig jaar is het aantal overgeslagen stations in Zoetermeer overigens afgenomen. Zo reed de NS in 2012 maar liefst 37 keer door.

Vertraging
De reden waarom een trein een station overslaat wordt niet geregistreerd, maar volgens de NS wordt de maatregel meestal ingezet om te voorkomen dat grote groepen reizigers nog meer vertraging oplopen.

Niet verbieden
Ondanks dat het overslaan van stations voor staatssecretaris Wilma Mansveld een doorn in het oog is, wil ze de NS dit toch niet verbieden. "Als ik dat zou verbieden zou ik NS mogelijk dwingen een andere bijsturingsmaatregel toe te passen die tot meer hinder leidt voor reizigers. Dat is niet in het belang van de (veel) grotere groep reizigers", schrijft ze daarover aan de Tweede Kamer. Ze vindt dat het overslaan van stations dan ook alleen mag worden ingezet als dit echt noodzakelijk is.


Bericht geplaatst op woensdag 27 november 2013
Bron: Postiljon/Zoetermeer Dichtbij van woensdag 27 november 2013
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen Den Haag - Gouda

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |