ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2405 / 2406 / 2407 >

RandstadRail roept vragen en verwarring op

donderdag 28 november 2013

De geluidsoverlast die de RandstadRail in Zoetermeer veroorzaakt, wordt momenteel onderzocht door verschillende meetpunten die geplaatst zijn op het traject. Terwijl dit onderzoek in volle gang is, sprak een gemeentewoordvoerder over een verhoging van het aantal ritten van deze tram. Deze uitspraak riep bij Zo! Zoetermeer een aantal kritische vragen op die zij willen voorleggen aan het college.

Het 'Monitoringsproject', dat is opgezet door het Stadsgewest Haaglanden, is afgelopen november van start gegaan en meet op vier verschillende punten langs het traject. Daarnaast draagt de gemeente Zoetermeer bij aan twee extra meetpunten. De gemeente stelt dat uit de resultaten, die tot nu toe gemeten zijn, geen conclusies mogen worden getrokken. Toch is het nu al duidelijk dat de klachten over de geluidsoverlast terecht zijn.

Meer ritten
Terwijl de metingen nog in volle gang zijn, stelde een woordvoerder van de gemeente Zoetermeer dat het grotere aantal trams op het traject geen problemen oplevert. De woordvoerder voegt er aan toe dat op dit moment onderzocht wordt of de hoeveelheid ritten in de toekomst uitgebreid kan worden. Dit onderzoek richt zich deels op de stroomvoorziening; in geval van de uitval van een voedingspunt mag de dienstregeling niet verstoord worden. Dit onderzoek wordt, in samenwerking met de gemeente Zoetermeer, uitgevoerd door Siemens.

Vragen
Zo! Zoetermeer heeft verbaasd gereageerd op de uitspraken van de gemeentewoordvoerder en heeft een aantal kritische vragen opgesteld. De partij vraagt zich af waarop de uitspraak dat het hogere aantal trams geen problemen oplevert gebaseerd is. Daarnaast wil de partij weten of de gemeente en het stadsgewest al conclusies hebben getrokken uit het nog lopende onderzoek. Tenslotte komt Zo! Zoetermeer met een idee om de geluidsoverlast terug te dringen. De tijdwinst die geboekt wordt op de delen waar sneller gereden wordt, kan ingezet worden op andere delen waar trams langzamer kunnen rijden. Op die manier veroorzaken de voertuigen minder geluidsoverlast.


Bericht geplaatst op donderdag 28 november 2013
Bron: Postiljon/Zoetermeer Dichtbij van donderdag 28 november 2013
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |