ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2414 / 2415 / 2416 >

Veel vertraging Randstadrail 23 januari

donderdag 23 januari 2014

De vertraging voor tramreizigers in Den Haag op lijn 3 en 4 is donderdag rond 11:30 uur opgelopen tot bijna een uur. Dat komt door een wisselstoring bij het Forepark in Leidschenveen.

Wat de oorzaak van de storing is, kan een woordvoerster van vervoersbedrijf HTM niet zeggen. Ook is niet duidelijk wanneer het probleem is opgelost.
'We hebben ervoor gekozen om de trams toch te laten rijden, ondanks de storing, maar dat betekent wel dat ze met vertraging rijden', aldus de woordvoerster. De storing ontstond woensdagavond al. In de loop van donderdagochtend liep de vertraging op van 40 naar 55 minuten.

De wissel bij het Forepark in de Haagse wijk Leidschenveen, die al jaren voor problemen zorgt bij RandstadRail en daarom in december juist een nieuw onderdeel kreeg, heeft donderdag het tramverkeer toch weer flink in de war geschopt.
Een woordvoerster van vervoersbedrijf HTM bevestigt tegenover Omroep West dat de wissel een nieuwe wisselsteller heeft gekregen. Dat onderdeel zet de wissel om. Het is echter nog niet duidelijk of het nieuwe onderdeel voor de problemen zorgt.
In totaal werden bij het Forepark en op het traject in Zoetermeer 33 wisselstellers vervangen, een investering van in totaal 1,5 miljoen euro, betaald door Stadsgewest Haaglanden en de HTM. Bedoeling van de operatie was juist om het aantal storingen flink terug te dringen.

Vertragingen van bijna een uur
De HTM zegt de overlast voor de reizigers 'uitermate vervelend' te vinden. Donderdagochtend kregen passagiers te maken met vertragingen tot 55 minuten. Al eerder deze week kampten de reizigers met vertragingen door storingen in het beveiligingssysteem van Randstadrail 3 en 4.

Update 13:00
De wisselstoring in het Forepark in Den Haag waarvan RandstadRail 3 en 4 donderdag last hadden, is opgelost. Dat meldt het vervoersbedrijf HTM even voor 13:00 uur. Tramreizigers moeten nog wel even rekening houden met vertragingen. De storing ontstond woensdagavond al.


Bericht geplaatst op donderdag 23 januari 2014
Bron: Omroep West; donderdag 23 januari 2014
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |