ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2417 / 2418 / 2419 >

HTM heeft onbetrouwbare wissels RandstadRail winterklaar

dinsdag 17 december 2013

De HTM heeft vrijwel alle onbetrouwbare RandstadRail-wissels winterklaar gemaakt. Bij het Forepark en op het traject in Zoetermeer zijn 33 zogenaamde wisselstellers vervangen. Deze onderdelen, waarmee de wissels worden omgezet, zorgden voor veel storingen.

Vooral in de winter was het in het verleden raak omdat de stellers gevoelig waren voor vocht. Ook was het niet handig dat de onderdelen van een ander merk waren dan de seinen. Door de storingen sprongen de seinen op rood en stonden de trams stil. Reizigers kregen daardoor de afgelopen jaren regelmatig met stremmingen en omleidingen te maken.

Het Stadsgewest Haaglanden en de HTM besloten daarom de wissels aan te pakken voor een bedrag van 1,5 miljoen euro. Bij vier wissels zijn de onderdelen nog niet vervangen omdat daar volgens het vervoersbedrijf meer maatwerk nodig is om tot een goede oplossing te komen. In de loop van de week moet duidelijk worden wanneer deze wissels aangepakt worden.

Daarmee heeft de HTM de gestelde deadline om op 15 december alle wissels klaar te hebben voor de winter niet helemaal gehaald.


Bericht geplaatst op zondag 16 februari 2014
Bron: Omroep West; dinsdag 17 december 2013
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |