ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2426 / 2427 / 2428 >

Buschauffeur verdwaalt in Zoetermeer, passagiers wijzen de weg

woensdag 29 januari 2014

Passagiers van bus 177 hebben woensdagochtend in Zoetermeer gefungeerd als navigatiesysteem voor de chauffeur. De man raakte de weg kwijt en riep de hulp in van de reizigers. "Ik werd vanochtend met spoed opgeroepen om in te vallen en ik ben hier niet bekend', verontschuldigde hij zich over de intercom.
Domenique Hartsuiker zat samen met collega Warsame Gelle in de bus. Ze stapte rond 7:00 uur op bij de Zwaardslootseweg in Zoetermeer op weg naar haar werk in de Werner von Siemensstraat.

"Rij ik nu eigenlijk wel goed?, hoorde ik ineens uit de cockpit komen", vertelt Domenique. "In koor antwoordden wij: nee, u rijdt verkeerd." De chauffeur reed door totdat hij de bus kon keren en deed dat bij het Stedelijk College. "Maar dat ging ook niet helemaal goed", zegt Domenique. "Hij ging een beetje hard in z'n achteruit waardoor hij tegen het Stedelijk College aan reed."

Klap
Warsame Gelle zat achter in de bus en schrok van de klap: "Ik dacht wat is dit nou joh." De buschauffeur reageerde niet en ging gewoon door met keren, waarop er een wat lacherige sfeer ontstond in de bus.

De bus reed terug naar de gemiste afslag, maar de chauffeur had nog wel wat hulp nodig om de juiste route te vinden. "Een jongeman is vervolgens voorin de bus gaan zitten en heeft de chauffeur letterlijk gezegd waar 'ie links en rechts moest en bij welke haltes hij moest stoppen. Het was heel grappig om te zien, dat komt niet vaak voor", aldus Domenique.

"Je merkte ook wel bij de volgende halte dat de chauffeur erg geschrokken was van alles, de deuren gingen wel vier, vijf keer open en dicht" ,vertelt Warsame.

Schade
Als Domenique en Warsame uitstappen bij de halte in de Werner von Siemensstraat zien ze dat de achterkant van de bus flink beschadigd is, er zit een flinke deuk in en de achterklep staat open. Maar de bus reed weg voor ze er iets van konden zeggen.

Beiden vinden het vooral vervelend voor de buschauffeur omdat hij met een beschadigde bus terug komt en daar zullen vast consequenties aan vast zitten denken ze. Maar Domenique vraagt zich wel af: "Krijgt iemand geen navigatie mee of instructies?"

Excuses van Arriva
Vervoersbedrijf Arriva betreurt de situatie en biedt alle passagiers excuses aan. "De betreffende bestuurder is al ruim 35 jaar buschauffeur, maar buslijn 177 behoort niet tot zijn vaste routes. Tijdens de route heeft hij zich vergist", aldus een woordvoerster.

De man rijdt normaal alleen in de omgeving van Krimpen aan den IJssel, een vervanger met standplaats Gouda/Zoetermeer was niet beschikbaar. Maar alle chauffeurs horen in principe bekend te zijn met de hele regio duin- en bollenstreek, waar Zoetermeer bij Arriva onder valt. "We gaan ook nog wel een gesprek aan met de chauffeur, want veiligheid staat bij ons voorop."

Volgens de woordvoerster heeft de chauffeur geen muur geraakt, maar een paaltje. De bus is in Gouda meteen omgewisseld en in reparatie. In de bussen van Arriva zit overigens geen navigatiesysteem.


Bericht geplaatst op woensdag 26 februari 2014
Bron: Omroep West; woensdag 29 januari 2014
Meer nieuwsberichten over | Bus algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |