ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2429 / 2430 / 2431 >

Randstadrail en tram houden eigen broek op

woensdag 12 februari 2014

Reizigers in de Haagse regio hoeven niet bang te zijn dat er nog meer tramlijnen verdwijnen of ritten worden geschrapt. De HTM moet bezuinigingen intern oplossen. Daarna wordt de subsidie voor de tram en Randstadrail langzaam afgebouwd.

Dat stelt de Haagse wethouder Peter Smit (VVD), verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in de regio. Hij sluit zich hiermee aan bij de Rotterdamse vervoerder RET, die vorige week al aangaf om de metrolijnen in de Maasstad zonder subsidie te willen laten rijden. Maar ook een kostendekkende tram, dat was een brug te ver, zo stelde de RET.
Smit denkt dat het in de Haagse regio wél kan. "Als de tram en Randstadrail zichzelf willen bedruipen, moeten er natuurlijk wel andere inkomsten komen. Ik denk dat een groei van het aantal reizigers hiervoor kan zorgen." Smit is ervan overtuigd dat dat gaat lukken. "Nu de HTM en de Nederlandse Spoorwegen in de toekomst intensiever gaan samenwerken, zal de kwaliteit van het openbaar vervoer toenemen. Aansluitingen worden beter, zodat mensen minder lang onderweg zijn. Dat trekt ongetwijfeld meer reizigers."
Om reizigers tegemoet te komen, heeft Smit besloten om geplande bezuinigingen niet ten koste te laten gaan van de huidige tramlijnen. "Ik ben met de HTM in gesprek om te kijken of op een andere manier bespaard kan worden. We denken dat het kan door de HTM efficiënter te laten werken. Met name op het gebied van onderhoud aan materieel valt er nog wel wat te winnen."
De bezuinigingen die de HTM intern moet doorvoeren zijn een van de voorwaarden, waaronder de Haagse vervoerder ook de komende jaren de tram en Randstadrail mag blijven rijden. De gesprekken daarover verkeren volgens Smit in 'een afrondende fase'. Dat zou betekenen dat de HTM zonder enige concurrente de felbegeerde railconcessie in de wacht sleept. Iets dat overigens al min of meer werd afgesproken toen de NS 49 procent van de aandelen van de Haagse vervoerder wist te bemachtigen.
Hoewel de HTM de afgelopen tijd regelmatig negatief in het nieuws kwam door tramontsporingen en wisselproblemen, heeft Smit 'alle vertrouwen' in de vervoerder. "Het zit nu soms even tegen, maar ik ben ervan overtuigd dat de problemen snel tot het verleden behoren."
Reizigersorganisatie Rover reageert verheugd op het nieuws dat het eind van de bezuigingen in zicht is. "Ik ben blij dat te horen," zegt voorzitter Marc Schram. "En het is een mooi streven om meer reizigers te trekken. Of het lukt is natuurlijk de vraag, maar laten we het positief benaderen."


Bericht geplaatst op donderdag 27 februari 2014
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 12 februari 2014
Meer nieuwsberichten over | Busmaatschappijen en aanbestedingen | Tram algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |