ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2444 / 2445 / 2446 >

Storing treft treinverkeer Den Haag Centraal

woensdag 7 mei 2014

Door een technische storing is er woensdagochtend beperkt treinverkeer mogelijk geweest van en naar station Den Haag Centraal.

Dat meldt de NS woensdag. De storing deed zich voor in het communicatiesysteem van de verkeersleiding en duurt naar verwachting tot na het middaguur. De getroffen trajecten zijn Den Haag Centraal - Leiden Centraal, Den Haag Centraal - Gouda en Den Haag Centraal - Rotterdam Centraal.

Dinsdag had het spoorbedrijf al te kampen met een storing in de verkeersleidingspost in Alkmaar, waardoor in grote delen van Noord Holland geen treinverkeer mogelijk was. Het is niet duidelijk of er een verband is met de storing in Den Haag.

GSMR-storing
Het gaat om een zogenoemde GSMR-storing. Langs de treinbaan staan masten die communicatie tussen machinisten en de verkeersleiding mogelijk maken. Het is een systeem dat onafhankelijk werkt van andere communicatiesystemen.
"Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om machinisten te waarschuwen dat er een boom op het spoor ligt. Ook kunnen machinisten het gebruiken om achteropvolgende treinen te waarschuwen dat er kinderen langs het spoor spelen", legt een woordvoerder van de NS uit. "Je kunt dus niet even zonder dit systeem rijden."


Bericht geplaatst op dinsdag 3 juni 2014
Bron: Nu.nl; woensdag 7 mei 2014
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen Den Haag - Gouda

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |