ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2447 / 2448 / 2449 >

Rover: RandstadRail vaak overvol door rituitval

woensdag 4 juni 2014

Rover-Zoetermeer vraagt HTM om rituitval te voorkomen en de regelmaat te verbeteren in de dienstregeling van de RandstadRail. Door rituitval zijn de voertuigen vaak overvol, blijkt uit een telling van Rover in opdracht van ROCOV Haaglanden.

Er komen veel klachten binnen over overvolle trams tussen Zoetermeer en Den Haag. Deze klachten zijn toegenomen sinds de HTM geen gekoppelde tramstellen meer inzet. Het reizigersoverleg ROCOV Haaglanden heeft Rover-Zoetermeer daarom gevraagd de ernst van de situatie te bekijken.

Uit de metingen van Rover-Zoetermeer blijkt dat er inderdaad regelmatig sprake is van overvolle trams. Dit is vaak te wijten aan rituitval en slechte regelmaat in de dienstuitvoering. De ochtendspits kent de grootste drukte, maar de iets rustigere middagspits laat door nog slechtere regelmaat juist extreem volle ritten zien.

"De grote drukte staat verdere vervoergroei in de weg. Keuzereizigers kiezen bij deze reiskwaliteit voor auto, scooter of fiets", concludeert Rover-Zoetermeer. De Rover-afdeling adviseert met grotere eenheden te gaan rijden op lijn 4 en maatregelen te treffen om de regelmaat te verbeteren en rituitval te voorkomen. Het rapport is inmiddels aangeboden aan ROCOV Haaglanden.

Download het Rover-rapport (pdf-bestand, 407 kb)


Bericht geplaatst op zaterdag 7 juni 2014
Bron: Stadsgewest Haaglanden; woensdag 4 juni 2014
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram | Reizigersvereniging ROVER

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |