ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2456 / 2457 / 2458 >

Aftrap R-net in Zuid-Holland

woensdag 15 oktober 2014

"Als je instapt in een bus van R-net weet je dat je een comfortabele reis hebt met een betrouwbare dienstregeling. We sluiten hiermee aan op het kwalitatief hoogwaardige netwerk dat nu al elders in de Randstad rijdt. Dit is hét keurmerk voor het OV, nu en in de toekomst," aldus Ingrid de Bondt, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland.

Kwalitatief hoogwaardig OV
Op een shovel begon De Bondt vanochtend met de aanleg van de eerste Zuid-Hollandse R-net-halte in Zoetermeer aan de Muzieklaan. R-net is hét keurmerk voor kwalitatief hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad en garandeert reizigers comfortabel, frequent en betrouwbaar openbaar vervoer.

De bushaltes van lijn 365 tussen Leiden Centraal Station en Zoetermeer Centrum krijgen allemaal het rood-grijze R-net uiterlijk. De lijn wordt de eerste verbinding in Zuid-Holland waar R-net gaat rijden en de eerste zichtbare verandering is de aanpassing aan de bushaltes. Eind dit jaar verandert lijn 365 officieel in R-net-buslijn 400, met de herkenbare rood-grijze kenmerken ook op de bussen.

Nieuwe haltes
Bij de nieuwe haltes kunnen reizigers rekenen op comfortabel meubilair, duidelijke en actuele reizigersinformatie en fietsenstallingen. De haltes zijn beter toegankelijk, ruimer en krijgen dezelfde kleurkenmerken als de bussen. Naast de halte Zoetermeer Meerpolder (nu Muzieklaan) worden de komende maanden ook de haltes Leiden Lammenschans, Zoeterwoude Dorp (nu Westeinde), Stompwijk, Zoeterwoude A4 P+R, Zoetermeer Binnenpark (nu Marsmanhove) en Zoetermeer Woonhart (nu Aïdaschouw) vernieuwd.

Met de introductie van R-net krijgen enkele haltes nieuwe namen. De route die R-net-buslijn 400 volgt, is vrijwel hetzelfde als de huidige lijn 365. De tarieven worden met de invoering van R-net niet gewijzigd.

Duurzame pilot
Bij de nieuwe haltes Zoetermeer Meerpolder en Zoeterwoude A4 P+R start R-net met een pilot voor het opwekken van energie: de daken van de abri’s worden voorzien van zonnepanelen. De stroom wordt teruggeven aan het elektriciteitsnet. Daarnaast komen hier oplaadpunten voor e-bikes.

R-net voor betere bereikbaarheid
Behalve tussen Leiden en Zoetermeer gaat R-net ook rijden tussen Alphen aan den Rijn – Schiphol, Rotterdam Zuidplein - Dirksland, Noordwijk - Schiphol en Leiden - Katwijk - Noordwijk. De treinverbindingen: Dordrecht - Geldermalsen en Alphen aan den Rijn - Gouda. Na 2020 volgen nog de busverbindingen Leiden - Leiderdorp en Gouda - Schoonhoven. Met R-net werken overheden en vervoerders samen aan een bereikbare Randstad.


Bericht geplaatst op zaterdag 4 oktober 2014
Persbericht provincie Zuid-Holland van maandag 15 september 2014
Meer nieuwsberichten over | Bus algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |