ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2469 / 2470 / 2471 >

HTM ziet gratis wifi in trams wel zitten

donderdag 13 november 2014

De HTM onderzoekt of het mogelijk is om de Randstadrail te voorzien van gratis wifi. Het vervoersbedrijf staat positief tegenover een voorstel dat de Zoetermeerse politiek hierover indiende.

Op initiatief van de Zoetermeerse SP stemde eerder deze week een meerderheid van de gemeenteraad in met het voorstel om te kijken of het mogelijk om de Randstadrail te voorzien van gratis wifi.

De HTM laat nu weten positief tegenover dit voorstel te staan. "Wij doen op dit moment al onderzoek naar de mogelijkheden om een draadloos netwerk in onze trams en dus ook Randstadrail aan te leggen," zegt woordvoerster Marijke Poppelier. "Wij zien het voorstel van de gemeenteraad dan ook als positief."

Reizigers die met de NS door het land treinen, kunnen al veel langer gebruik maken van gratis wifi. Deze werkt over het algemeen prima.

Siemens
Het Haagse ov-bedrijf wijst erop dat er verschillende trams rijden in de regio Haaglanden. "De oude rode trams in Den Haag zijn bijvoorbeeld niet met de laatste technologische ontwikkelingen uitgerust. Dat zijn de nieuwste trams van Siemens die naar Den Haag komen weer wel. De Randstadrail zit qua techniek tussen deze twee soorten in. Dat maakt het onderzoek ingewikkelder dan je op het eerste gezicht zou denken."

De nieuwe Siemens-tram is ook niet voorzien van standaard wifi, maar hij is zo ingericht 'dat het relatief eenvoudig aan te sluiten is'. Wat er nodig is om wifi in de trams en in de Randstadrail aan te leggen, weet de HTM nog niet. Ook kan het nog geen schatting maken wat kosten betreft.


Bericht geplaatst op donderdag 13 november 2014
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 13 november 2014
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |