ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2474 / 2475 / 2476 >

Kabinet past regels aan: metropoolregio mag alleen besluiten over vervoer

zaterdag 22 november 2014

De nieuwe metropoolregio Rotterdam Den Haag krijgt alleen zeggenschap over verkeer en vervoer. Dat schrijven minister Plasterk en staatssecretaris Mansveld aan de Tweede Kamer. Het ontwerpbesluit voor de instelling van de bestuursvorm wordt aangepast.
In de Eerste en Tweede Kamer waren veel vragen over de rol die de metropoolregio in Zuid-Holland wilde spelen. Mansveld deelt die zorgen. "Het is gebleken dat er een breed gevoelen bestaat dat de invulling die de overheden aan de samenwerking te breed is", schrijft ze aan de Kamer.

Zij wil dat de 24 gemeenten tussen Rotterdam en Den Haag samen een vervoerregio vormen. Andere taken als het stimuleren van de economie moeten bij de provincie blijven. De metropoolregio moet vanaf 1 januari de taken overnemen van het stadsgewest Haaglanden dat dan wordt opgeheven.

Mini-provincie
Het kabinet hoopt het besluit voor de vervoerregio nog in december door de Eerste Kamer te loodsen. De Raad van State is gevraagd om advies uit te brengen over het gewijzigde ontwerp. Het eerdere plan kreeg ook kritiek van commissaris van de koning Jaap Smit. Hij waarschuwde voor het ontstaan van een soort mini-provincie.

Het kabinet geeft in het antwoord aan dat er drie bestuurslagen moeten blijven. Dat zijn de Rijksoverheid, provincie en gemeenten. In Zuid-Holland komt daar nog een vervoerregio bij, omdat er veel openbaar vervoerverbindingen tussen steden zijn.

Het stadsgewest Haaglanden ging al over de dienstregeling van de HTM en die taak gaat over naar de metropoolregio. Het is bedoeling dat reizigers er niks van merken.


Bericht geplaatst op dinsdag 25 november 2014
Bron: Omroep West; zaterdag 22 november 2014
Meer nieuwsberichten over | Politiek

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |